Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

İYİ Parti´li Ok´tan Çuha Adası önergesi

İYİ Parti´li Ok´tan Çuha Adası önergesi

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Çuha Adası´nın Türk toprağı olduğunu hatırlatıp, Yunanistan´a verilemeyeceğini söyledi.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Çuha Adası´nın Türk toprağı olduğunu hatırlatıp, Yunanistan´a verilemeyeceğini söyledi.
İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Ok, Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´na soru önergesi yönelterek; Ege Denizinde bulunan 18 Türk adasının işgalinden sonra eğer önlem alınmazsa 19. Adanın da kaybedilebileceğini, bu adanın Ege Denizinden Akdeniz´e geçişi sağlayan Kitira Geçidini kontrol eden stratejik bir öneme haiz olduğunu belirterek kalan son adanın Türk Egemenliğinde olması adına bakanlığın bu konuda bir adım atıp atmayacağını sordu.
Ok, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: ?Ege Denizinde 18 Türk adasını işgal eden Yunanistan´ın 19. Adamızı da işgale hazırlandığını basından takip etmekteyiz. Yunan Hükümeti bu adanın kendilerine ait olduğunu iddia ederek Küçük Çuha Adası´na yerleşecek olanlara ev ve arsa ile birlikte ayda 500 Euro (3 bin 175 lira) maaş vereceğini açıklamıştır. 1913 ve 1923 Lozan Antlaşması ile ?Küçük Çuha Adası´ Türk Egemenliğinde kalmıştır. Uydudan alınan fotoğraflarında Yunanistan´ın, Türkiye´ye ait Küçük Çuha Adası´nı 2004 yılında yerleşime açtığı açıkça görünmektedir. Yunanistan´ın Küçük Çuha Adası´nı işgal etmesinin engellenmesi ve adada Türk Deniz Kuvvetleri tarafından deniz üssü açılarak Kitira Geçidinin kontrol altına alınması yönünde Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır, varsa ne zaman gündeme alınacaktır??
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Parti Çuha Adası önergesi
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false