Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

İYİ Parti´li Ok´tan ?Uğur´a tehdit iddiaları? ilgili açıklama geldi

İYİ Parti´li Ok´tan ?Uğur´a tehdit iddiaları? ilgili açıklama geldi

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´un, istifasına neden olan tehdit iddiaları ve yaşanan süreç hakkında basına yazılı açıklamada bulundu.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´un, istifasına neden olan tehdit iddiaları ve yaşanan süreç hakkında basına yazılı açıklamada bulundu.
İYİ Parti Milletvekili Ok´un yazılı açıklaması şöyle: ?Türkiye´nin önemli sorunları var. Ama geçirmekte olduğumuz bu günler Türkiye için önemli ve ibretlik itiraflar ile karşı karşıya kaldığı bir hafta olmuştur. Özellikle buradan başlamakta yarar görüyorum. Belediye başkanlarının ?metal yorgunluğu´ iddiasıyla başlayıp, ?sonu kötü olur´´ tehditleriyle devam eden bir istifa furyasını geride bıraktık. İstanbul, Niğde, Düzce, Bursa ve Ankara belediye başkanlarının sözde ?dava ve mazlum milletler´ mesajlarıyla başladığı istifa furyası, seçim bölgem olan Balıkesir´de büyük itiraflar ile son bulmuştur. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, ailesiyle tehdit edildiğini beyan ederek partisinden ve belediye başkanlığından istifasını gözyaşları içinde açıklamış, Türkiye demokrasisinin AKP eliyle bitirilmek istendiğini ve tek adam rejiminin zorbalıklarını ifade eden cümleler kurmuştur. Uğur, konuşmasında; Seçimle gelen emir ve tehdit ile gider, istifa etmem için ailemi tehdit ettiler, bürokrasi siyasetin önüne, devlet milletin önüne ve en önemlisi sadakat liyakatın önüne geçti, demiştir. Ayrıca sözde siyasi davalarının ?mazlum milletler´ olduğunu her platformda beyan eden Sayın Cumhurbaşkanı, belediye başkanlarının istifası sırasında gerçek yüzünü de ortaya çıkarmıştır. Çok değil bundan 60 gün önce ?Raconu Reis Keser´ diyen Uğur, aslında istifası esnasında ülkeyi el birliği ile getirdikleri noktaya ağlamıştır. Uğur, ağlarken ülke demokrasisini 15 yılda adım adım nasıl tek adamın elline bıraktığına ağlamıştır. Uğur, aslında tek adamın değil, aklın, bilimin, liyakatın çok daha önemli olduğunu yeni öğrendiği için ağlamıştır. 16 Nisan referandumunda, bizler tek adam rejimine karşı çıkarken sizler kendi ikbaliniz için EVET diyerek bugünleri hazırlayan insanlardan oldunuz. Uğur´a sesleniyorum; Eğer gözyaşların memleketin ahvali içinse seni tehdit edenler hakkında derhal savcılığa suç duyurusunda bulun. Yok ben ülkenin haline değil, kendi halime ağlıyorum diyorsan, hakkınızda bulunan FETÖ VE YOLSUZLUK suçlamalarını kabul etmiş olursun. Buradan İçişleri Bakanına soruyorum; İçişleri Bakanlığı´ndan bir yetkiliyi elinde dosya ile Edip Uğur´un kayınbiraderine gönderdiğiniz doğru mudur ? Göndermiş olduğunuz yetkilinin elindeki dosyayı tehdit olarak kullanıp ?´Edip bey ya en geç pazartesi günü istifa eder, yada eşi, oğlu ve kendisini pazartesi günü cezaevinde ziyaret edersiniz´´ dediği doğru mudur ? Doğru değilse sizlerin adını kullanarak bu tehditleri savuran kişiyi bulmak için bir girişiminiz var mı? Yaşanan bu başarısızlıklara en büyük cevabı ve cezayı bir tek necip milletimiz verecektir.?
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli