Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural’dan 10 Kasım mesajı

İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural’dan 10 Kasım mesajı

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural, Türk ulusunu küllerinden yeniden doğuran Atatürk’ü ölümünün 83’üncü yıldönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural, Türk ulusunu küllerinden yeniden doğuran Atatürk’ü ölümünün 83’üncü yıldönümü dolayısıyla açıklama yaptı. 

Açıklamasına; “Bugün, Ergenekon Destanı’nda olduğu gibi Türk ulusuna çıkış yolunu işaret eden, küllerinden yeniden doğması için bütün hayatını, ruhunu, benliğini feda etmiş, Türk ve dünya tarihine adını altın harflerle kazımış olan Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 83’üncü yıldönümünde anmak için bir araya geldik” sözleriyle başlayan İYİ Parti İl Başkanı Ural, devamında şöyle konuştu: “Onu anmanın en doğru yolu, onu iyi okumak ve sözlerini doğru yorumlamak ve anlamaya çalışmaktır. O nedenle Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözlerini sizlerle paylaşmak istiyorum: “İki Mustafa Kemal vardır; Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur.” Memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir ulusun rüyasını gerçekleştirebilmek için bizlere bıraktığı en büyük miras ise Cumhuriyettir. Cumhuriyet, devlet düzen ve yönetiminde şahsilik ve keyfiliğin hâkim olmasını önleyen en önemli teminattır. Bu nedenledir ki Gençliğe Hitabe; “Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.” sözleriyle başlamaktadır. Hepimiz biliyor, görüyor ve hissediyoruz ki İstikbalimize ve Cumhuriyetimize yapılan saldırılar, son yıllarda hiç olmadığı kadar artarak devam etmektedir. Avrupa ve dünyanın bizi kıskandığı tek bir konu vardır o da 57 yıllık yaşamına 11 savaş, 24 madalya, 7 Devlet Nişanı, 13 kitap ve yıllardır içerden ve dışarıdan kemirilmesine rağmen hala dimdik ayakta duran bir ülke sığdıran, büyük bir asker, siyaset ve devlet adamı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. İnsanlarımız karamsarlığa düşmüş, umudunu kaybetmiş, ‘Nasıl yapacaksınız’ diye soruyorlar ve biz de buradan diyoruz ki…. Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Bizler buradayız, Bizler Mustafa Kemaliz ve bizler var olduğumuz sürece bu rüya bitmeyecek. Bizler var olduğumuz sürece yeni fikirler, yeni hayatlar bitmeyecek, bizler var olduğumuz sürece Mustafa Kemal yaşayacak. Saygı, minnet ve rahmetle ATAM…



Anahtar Kelimeler: Parti Başkanı Özlem Kasım mesajı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli