Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İYİ Parti İl Başkanı Ural, Başkan Yılmaz’ı eleştirdi

İYİ Parti İl Başkanı Ural, Başkan Yılmaz’ı eleştirdi

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Dairesi Başkanlığı bütçesinden 25 milyon lira, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi’nden ise 3.5 milyon liranın Yol Yapım Onarım Dairesi Ba

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Dairesi Başkanlığı bütçesinden 25 milyon lira, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi’nden ise 3.5 milyon liranın Yol Yapım Onarım Dairesi Başkanlığı bütçesine aktarılmasına sert tepki gösterdi. 
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın 14 Ekim’deki Meclis toplantısında ilçelerin asfalt işi için Valiliğe gönderilen 41 milyon liralık ödeneği küçümsediğini, ‘yılda 400 milyon liralık asfalt atıyoruz’ dediğine dikkat çeken İYİ Parti İl Başkanı Ural “Şimdi, Çevre Koruma ve Basın Yayın Daire Başkanlıklarının bütçelerinden aktarma yapıyor” dedi. 
Balıkesir Büyük Şehir Belediyesi’nin, 25 milyon lirası Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın, 3,5 milyon lirası ise Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nın bütçelerinden olmak üzere toplamda 28,5 milyon lirayı, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’nın kasasına aktarılmasını eleştiren Ural, şunları kaydetti: “41 milyon lira size büyük para geliyor ama biz yıllık 400 milyon liralık asfalt atıyoruz demişti. Şimdi ne oldu da çerez parası olarak görülen 41 milyon liradan sonra, bir de 28,5 milyon liraya ihtiyaç duyuluyor. Paranın aktarıldığı birim ise Çevre Koruma Kontrol! Daha bu yıl hepimiz Marmara’nın gözlerimiz önünde can çekişmesine şahit olmuşken! Balıkesir’de atık su toplama sistemleri tamamlanmamışken, kurulu olan arıtma tesislerinin bir kısmı ömrünü tamamlamış eski sistemlerken ve birçok noktadan atık sular arıtılmadan deşarj edilirken, vidanjör ile deniz temizleyerek! tarihe geçecek dahiyane çözümler üretmek yerine, yol yapımına aktaracağınız bütçeyi Belediye Kanunu’nun 7/i maddesinde yer alan ‘Büyükşehir Belediyesi’nin sorumlulukları arasında yer alan ’Sürdürülebilir kalkınma ilkesine uygun olarak çevrenin, tarım alanlarının ve su havzalarının korunmasını sağlamak’ görevlerinizi yerine getirmek için kullanamaz mıydınız? Hem yılda 400+41+28,5 yani 469,5 milyon liralık asfaltı nereye atıyorsunuz? Kurumlarınızın kazıp köstebek yuvasına çevirip gittiği mahalle sakinleri ile ilçe belediyelerini birbirine düşüren siz değil misiniz? Seçim zamanı sözlerini verdiğiniz yolları mı yaptınız? Sahi bu asfaltı aya duble yol yapmak için kullanıyorsunuz da bize sürpriz mi yapacaksınız? İnsan içine çıkıp da vatandaşı dinleyemediğiniz için biz size adres verelim. 469 milyon liradan biraz da Havran Çamdibi Mahallesi’nin, Kalabak Mahallesi’nin Altıeylül Gökköy Mahallesi’nin yollarına ayırın mesela, Karesi’nin Kocaavşar Mahallesi’ne bir uğrayın belki yol, su ve elektrik olarak geri döner size. Ovaköy’de, Köylüköyü’nde, Balıklı’da, Küçükbostancı’da dere kenarına gidip bir piknik yapın bakalım, bir de olta atın balık tutarsınız, tabi derelerde yaşayan canlı bulabilirseniz! Simav Çayı için verilen soru önergelerini görmediniz, duymadınız bütçeniz yoktu hani?  Konu çevre olunca, vatandaşın sağlığı, refahı olunca bütçe yok ama sıra müteahhitlere ödeme yapmaya gelince o paralar çerez parası öyle mi? Sahi hazır lafı açılmışken, siz bu bütçenin yüzde kaçını müteahhitlere aktarıyorsunuz? Orayı kaz kapat, sonra gel bir daha kaz, yok olmadı burayı da kaz, sonra köstebek yuvasına çevir, milleti çamurun içinde bırakmak için mi harcıyorsunuz bu parayı?” 
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli