Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

İYİ Partililer, çarşıda pazarda kısaca her yerde

İYİ Partililer, çarşıda pazarda kısaca her yerde

İYİ Parti Balıkesir İl ve Altıeylül İlçe Teşkilatı mensupları, çarşı, pazar ve kırsal mahallelere yaptıkları ziyaret programına Balıkesir Hal esnafı ziyaretini de ekledi.

İYİ Parti Balıkesir İl ve Altıeylül İlçe Teşkilatı mensupları, çarşı, pazar ve kırsal mahallelere yaptıkları ziyaret programına Balıkesir Hal esnafı ziyaretini de ekledi. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali’ne -40 C derece hava sıcaklığında ve kar yağışı eşliğinde gerçekleştirilen ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yapan İYİ Parti heyeti, buluştukları hal esnafına bir dokunduklarında bin ah işittiklerini aktardı. 
İYİ Parti heyeti, bir araya geldikleri hal esnafının ağzından şu kelimelerin döküldüğünü noktasına virgülüne dokunmadan paylaştı: 
İşte! Hal esnafından İYİ Parti heyetine yapılan serzenişler: “Oturduğunuz yerden kanun yapacağınıza gelin halimizi görün, hal sisteminde zamanla yarışıldığından meyve ve sebze beklemez, bizler seçimden seçime insan görürüz, genelde pazar, dükkan gezerler bizi unuturlar, lojistik, taşıma maliyetlerimiz 2 katından fazla arttı, 3.500 TL olan kamyon nakliye ücretleri 8.000 liraya yükseldi, elektrik faturamız 10.000 liranın üzerinde, yeni gelen zamlarla bu miktar nereye kadar çıkacak bekliyoruz, plastik kasalarımız içindeki üründen pahalı, 13 – 14 liralardan 48 TL + KDV = 51 liralara geliyor. KDV nedir biliyor musunuz ? Cevap: ‘K’ Kazık, ‘D’ Daima, ‘V’ Vatandaşa, seçim mi var sizler neden geldiniz? bir kanunla düzenleme yapılmalı, Balıkesir’deki büyük marketlerin hiç biri buradan alışveriş yapmıyor, burada kazanıyorlar, buranın parasını başka şehirlere taşıyorlar, Cumhurbaşkanı ilçelerde hal olmayacak sözü vermişti, buraya 50 milyon lira para harcadılar ama verimli çalışmıyor, müşteri sadece hal dışında bulamadığı malı almak için gelip alıyor, bu ülkenin yarısı esnaf, hepsi toplansın yeter artık desin, oda başkanlarımız koltuk değil bizleri dert etsin, toplumu düşünen kalmadı, komşusunu düşünen de kalmadı. Bunlar iyi yönettikleri için değil menfaat ve nemalanmak söz konusu olduğu için destekleyenler var, komşusu aç yatarken kendisi tok yatan bizden değildir sözünü hatırlamıyorlar, hergün gündem değiştirip algı yönettiklerinin farkındayız, fark ettirmeden zamlarla cebimizdekileri almanın derdindeler, patates, soğan stokçuluğuyla suçlanmak nedir? Sektörü bilen bilir, bunların kışın hasadı olmaz mecburen depolanır, öyle depoda 250 ton mal bulundu diye haber yapmak saçmalık, 250 ton 25 kamyon mal yapar, 3 kuruşluk verginin peşine düşeceklerine devasa şirketlerden affettikleri vergilere baksınlar.” 
 Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı