Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

İyi Tarım Uygulamaları” projesi kapsamında 21 zeytin üreticisine başarı sertifikaları verildi

 İyi Tarım Uygulamaları” projesi kapsamında 21 zeytin üreticisine başarı sertifikaları verildi

21 zeytin üreticisi başarı sertifikalarına kavuştu

İyi Tarım Uygulamaları” projesi kapsamında 21 zeytin üreticisine başarı sertifikaları verildi
İlçemizde İyi Tarım Uygu-lamaları” projesi kapsamında destek almaya hak kazanan üreticilere sertifikaları düzenlenen tören ile verildi.
Erdek Öğretmenevi Konferans Salonunda düzenlenen sertifika törenine Kaymakam Mustafa Demirelli, Gıda Tarım ve Hayvancılık Balıkesir İl Müdür Yardımcısı Kurtuluş Candan, , Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Kaan Erözmen, Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, Erdek Ziraat Odası ve Çiftçi Malları Koruma Başkanı Haluk Özgör, Yüksek Ziraat Mühendisi Mehtap Akyol ile Bitki Sağlığı Müdürü Kaan Erözman ve üreticiler katıldı.
Sertifika töreninde 21 zeytin üreticisi başarı sertifikalarını ilçe protokolünün elinden aldı.

Sertifika töreni İyi Tarım Uygulamaları” proje sorumlusu Yüksek Ziraat Mühendisi Mehtap Akyol`un konuşmasıyla başladı.
Yüksek Ziraat Mühendisi Akyol yaptığı konuşmada, İyi Tarım Uygulamaları” projesinin kapsamını ve desteklerini törene katılanlara anlatırken, Erdek`te ilk etapta 2060 dekar arazide 21 kişinin bu sertifikayı almaya hak kazanmasının hiçte yabana atılacak bir rakam olmadığını açıkladı.
Yüksek Ziraat Mühendisi Mehtap Akyol`un konuşmasının ardından söz alan Bitki Sağlığı Müdürü Kaan Erözman ise İyi Tarım Uygulamaları” kapsamında dönüm başına verilen 25 liralık desteğin 50 liraya çıkarılmasıyla üretici çiftçinin bu uygulamaya yönelmesi için bakanlığın her türlü fedakarlığı yaptığını bildirdi.
Konuşmaların ardından sertifika törenine geçilirken uygulamaya katılarak başarı sertfikalarını almaya hak kazanan 21 üretici çiftçiye sertifikaları Erdek Kaymakamı Mustafa Demirelli, Gıda Tarım ve Hayvancılık Balıkesir İl Müdür Yardımcısı Kurtuluş Candan, Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör ve Bitki Sağlığı Müdürü Kaan Erözmez tarafından verildi.
Haber : Taygun Ertan



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı