Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

İzmir-İstanbul Otoyolu´nun Balıkesir bölümü incelendi

İzmir-İstanbul Otoyolu´nun Balıkesir bölümü incelendi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İzmir-İstanbul Otoyolu´nun Balıkesir kesiminde incelemelerde bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İzmir-İstanbul Otoyolu´nun Balıkesir kesiminde incelemelerde bulundu.
Karayoluyla Balıkesir´e gelen Bakan Turhan´ı Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Belgin Uygur, Pakize Mutlu Aydemir ve Mustafa Canbey karşıladı.
İzmir-İstanbul Otoyolu´nun yapım aşamasında sona gelinen bölümlerinde incelemelerde bulunan Bakan Turhan, Vali Ersin Yazıcı ve Karayolları yetkililerinden bilgi aldı.
Bakan Turhan burada yaptığı açıklamada, "Yakında projemizin tamamını hizmete açacağız" dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, yeni yapılan İstanbul-İzmir otoyolunun Balıkesir bağlantı noktasında açıklamalarda bulundu.
Yetkililerden brifing alan Bakan Turhan, "2010 yılında yapım çalışmaları başladı. 2019 yılına girdik ve tamamlanma aşamasındayız. Yakın günlerde projemizin tamamını hizmete açacağız. Geçtiğimiz yıllarda 201 kilometre ana gövde, 33 kilometre bağlantı yolu olmak üzere hizmete açılmıştı. Şuan hizmet veriyor. Önümüzdeki günlerde ise 183 kilometre ana gövde, 9 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 192 kilometrelik kesimi hizmete açacağız. Tabi projemizin İstanbul-İzmir uzunluğu 404 kilometre. Bunun 20 kilometresi proje kapsamı dışında, Bursa çevreyolu kapsamında yapılmıştır. 515 kilometrelik devlet yolunu 404 kilometreye düşürecek otoyol projesidir. Ülkemizin gelişmesi büyümesi ve buna bağlı olarak artan trafik hacmini daha güvenli daha konforlu yüksek standartlı yol yapmak için bu projeyi hayata geçirdik. Sürücülerimiz diğer yola göre zaman ve akaryakıt tasarrufunda bulunacaklardır. Şöyle ki, mevcut yolumuz İstanbul-İzmir arasındaki yol 8 buçuk saatte kat ediliyor. Trafik hızı 40/45 arasında. Yeni yapılan bu 404 kilometrelik bu yol normal şartlar altında İstanbul´dan İzmir´e 3 buçuk saatte ulaşma imkânı olacak. Bu proje için harcanan finansman bu projeyi yapıp işletecek olan görevli şirket tarafından karşılandı. Herhangi bir kamu kaynağı kullanılmamıştır. Burada özellikle önemli proje için kamu kaynağını kullanmadan insanımıza kazandırıldığını belirtmek isterim." dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli