Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İzmirde Güzel Bir Sezon Açılışı

İzmirde Güzel Bir Sezon Açılışı

İzmirde ralli sezonuna, 25 dereceyi bulan sıcaklıkta, şehre 40 km uzaklıktaki Seferihisar'a bağlı Sığacık da start verildi. 6 Nisan Pazar günü İzmir Teos Marinada gerçekleşen lansmanda yarış otomobilleri...

İzmir`de ralli sezonuna, 25 dereceyi bulan sıcaklıkta, şehre 40 km uzaklıktaki Seferihisar'a bağlı Sığacık da start verildi.  6 Nisan Pazar günü İzmir Teos Marina`da gerçekleşen lansmanda yarış otomobilleri ile onları kullanan sporcular halka tanıtıldı. Etkinliğe katılan konuklar yapılan tanıtımlarının ardından Teos Marina içerisinde oluşturulan mini parkur da Mithat Diker`in kullandığı Mitsubishi Evo 9`un sağ koltuğunda ralli heyacanı yaşadı.

Sığacık'ın yöresel tatlarının sunulduğu eşsiz pazarına gelen İzmirliler, güçlü motorların çalıştırılması ile birlikte lansman alanına doğru yönelince, sezon açılışı izleyici rekoru kırdı. 40 yılın üzerindeki motor sporları kariyeri ile neredeyse bir ömür geçiren Ege Asal Motor Spor`un kurucusu ve takım kaptanı Mithat Diker yaptığı gösteri sürüşleri ile güne damgasını vurdu. Otomobil sporlarının farklı branşların da yıllarca şampiyonluk sevincini yaşamış ve milli olmuş Mithat Diker`in gösterisin de izleyiciler Diker`in sürüş tekniğine hayran oldu. Teos Marina`ya gelen seyirciler heyecanlı saatlerin yanında, güçlü ralli tomobillerinin performansını da yakından görmenin keyfini yaşadı.

Mithat Diker'in kurduğu, her geçen gün geliştirdiği Ege Asal Motor Spor, çok sayıda otomobili barındıran garajı ile göz dolduruyor. Henüz dördüncü yılında olan takım sadece İzmir ve Ege`de değil, ülke genelinde de dikkat çekici bir boyuta ulaştı. Takım da, ulusal başarılara imza atan pilotların yanı sıra, yapılan eğitimlerde başarı olarak ilk kez direksiyona geçecek pilotlar da yer alıyor.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli