Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

İzmir’de Kır Düğünü Yapmanın Avantajları Nelerdir?

İzmir’de Kır Düğünü Yapmanın Avantajları Nelerdir?

Kır düğünleri, ilkbahar ve yaz ayları gibi, mevsimin keyifli havasının tadını çıkarmak isteyen çiftlerin sıklıkla tercih ettiği bir organizasyon türü.

Kır düğünleri, ilkbahar ve yaz ayları gibi, mevsimin keyifli havasının tadını çıkarmak isteyen çiftlerin sıklıkla tercih ettiği bir organizasyon türü. İzmir de bu organizasyonlar için elverişli, birbirinden şık mekanlara sahip bir il. Şehirdeki, kır alanına sahip onlarca mekanı https://dugun.com üzerinden inceleyebilir, hizmetleri, fiyatları ve daha önce hizmet alan çiftlerin yorumlarını da firma profillerinde bulabilirsiniz.

Düğününüzü yapacağınız mekan türünü seçmek için hala tereddütlere sahipseniz size İzmir’de kır alanında düğün yapmanın avantajlarından bahsedelim. Belki karar vermenizde size yardımcı olur. Öncelikle İzmir gibi ilkbahar ve yaz aylarında eşsiz havası ve doğal güzellikleriyle öne çıkan bir ilde, doğayla iç içe bir organizasyon düzenleyerek, bulunduğunuz konumu fırsata çevirebilirsiniz.

Hem böyle bir havada, açık bir ortamda bulunduğunuz için kendinizi çok daha özgür hissedebilirsiniz. Kapalı alanda yapılan düğünlerde davetliler zaman zaman bahçe, teras gibi alanlara hava almaya çıkıyor. Bundan dolayı da eğlenceleri de bölünebiliyor. Ancak İzmir’deki kır alanlarında yapılan organizasyonlarında böyle bir durum yaşanmıyor, çünkü davetlileriniz düğün öncesi bile havanın ve doğanın tadına varıyor.

Kır alanlarının geniş olması, kapalı salonlara kıyasla daha kalabalık davetler için avantaj sağlıyor. Şehirdeki kır alanlarının kapasitesi 100 kişiden başlıyor, 3.000 kişiye kadar çıkabiliyor. Bu nedenle davetli sayınız, bu keyifli ortamın tadını çıkarmanıza engel olmuyor. Şehirdeki firmalar arasından konuk sayınıza uygun bir kır düğünü alanı mutlaka bulabilirsiniz.

Kır alanında yapılan organizasyonlarda, süsleme konusunda da birçok alternatif deneyebiliyorsunuz. Yeşil alanlara minderler koyabilir, nikah seremonisi için ayrı bir alan hazırlatabilirsiniz. Bu mekanların farklı bölgelerinde anı köşesi, fotoğraf alanı gibi özel dekorlar da kullanabilirsiniz. Dilerseniz meyvelerle donatılmış bir masa ya da limonata ve limonlarla donatılmış bir köşe oluşturabilirsiniz.

Ayrıca şehirdeki, deniz kenarında konumlanmış kır mekanlarında mavi ve yeşili bir arada bulabilir, hem etkileyici bir ambiyans hem de eşsiz fotoğraflar için bu buluşmayı değerlendirebilirsiniz. İzmir'deki kır alanlarında düğün yapan çiftler, dış çekim fotoğraflarını da bu alanda çektirmeyi tercih edebiliyor. Bu fikir sizin de hoşunuza gittiyse, çekim için mekan arayışına girmenize gerek kalmadan mekanı değerlendirebilirsiniz. Ayrıca fotoğraf çekiminden mekana gitmek için ekstra vakit de harcamak zorunda kalmazsınız.

 

İzmir'deki Kır Alanlarında Düğün İçin Fiyatlar Nasıl?

İzmir'deki birçok firmada olduğu gibi kır alanlarında düğün yapılabilen mekanlar da çiftlerle kişi başı fiyat üzerinden anlaşıyor. Siz menünüzü seçiyorsunuz, onlar da buna uygun bir fiyat çıkarıyorlar. Bu rakam, davetli sayınızla çarpılarak ödemeniz gereken toplam bedel hesaplanıyor. Bu nedenle düğün için mekan araştırması yapmaya başlamadan bütçenizi ve davetli sayınızı belirlemenizde fayda var. Ayrıca davetlilerinizin düğününüze katılıp katılmayacaklarını mutlaka teyit etmelisiniz. Gelmeyen davetlileriniz için ödeme yapmak istemezsiniz.

Seçtiğiniz menüdeki lezzetler, fiyatları belirleyen faktörlerin başında geliyor. Örneğin; ana yemek olarak beyaz et seçmeniz halinde , kırmızı etli bir menü seçmenize göre daha uygun bir fiyatla anlaşabiliyorsunuz. Bu arada mekanların hazır menüleri arasından seçim yapabileceğiniz gibi bunların dışında tamamen size özel bir menü oluşturulmasını da isteyebilirsiniz. Ancak özel bir menü talep etmeniz halinde fiyatların yükseleceğini de bilmelisiniz.

İzmir'de yapacağınız kır düğününün fiyatları, seçeceğiniz tarihe göre de değişebilir. Hafta içi yapılan düğünler hafta sonundakilere göre çok daha uygun fiyatlı oluyor. Eğer davetlileriniz ve sizin için uygunsa bu seçeneği değerlendirebilirsiniz. Ayrıca düğün mevsimi olarak bilinen ilkbahar ve yaz dönemleri mekanlara talep yoğun olduğundan bu aylarda bir düğün isterseniz sonbahar ve kış aylarına göre daha yüksek fiyatlarla karşılaşabilirsiniz. Bu noktada aylar önceden harekete geçip firmaların erken rezervasyon fırsatlarından yararlanabilirsiniz.

İzmir'deki mekanlar, ihtiyaç duyabileceğiniz hizmetleri paketler halinde sunuyor. Seçtiğiniz pakette yer alan ürün ve hizmetler dışında ekstra taleplerinizin olması halinde bunların ayrıca ücretlendirileceğini de bilmelisiniz. Örneğin; pakette yer alan süslemelerde yapay çiçek kullanılıyorsa ve siz bunun yerine canlı çiçek kullanılmasını isterseniz, ayrı bir ödeme yapmanız gerekiyor. Bu fiyatlar da yine kullanılacak çiçeğin cinsine göre kendi içinde de farklılık gösterebilir.

İzmir'deki yemyeşil alanlarıyla öne çıkan mekanlara dair detaylardan bahsettik. Size uygun mekanı bulmak isterseniz aramaya https://dugun.com/kir-dugunu/izmir sayfasından başlayabilirsiniz. Ulaşacağınız alanda, mekanları istediğiniz özelliklere göre filtreleyerek listeleyebilir, firma sayfalarından mekanla ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Ayrıca beğendiğiniz mekanlardan, fiyat teklifi alma formunu doldurarak net rakamlar da alabilirsiniz.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false