Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İzmit´e atanmıştı

İzmit´e atanmıştı

Müftü Süleyman Küçük: ?Bandırma´da dört yıl görev yapmak Rabbimin bana mükâfatıdır.?

Bandırma´da dört yıl müftü olarak görev yaptıktan sonra Kocaeli İzmit Merkez Müftülüğü´ne atanan Süleyman Küçük, Bandırmalılara veda etti.
?Bandırma´da dört yıl görev yapmak Rabbimin bana mükafatıdır? diyen Küçük, şu değerlendirmede bulundu:
?Bandırma´da, 15 Eylül 2014´te göreve başladım. İki ay sonra dördüncü yılım dolmuş olacak. Zaten bir devlet memuru, aynı yerde en çok 3-4 yıl yıl çalışmalı. 1977 yılında girdiğim meslek yaşamımda 35 yılımı doldurdum. Bu görev sürem içinde hep aynı heyecanla hizmet ettim. Bandırma´da eskimeyen dostluklar kurdum. Bandırmalılardan da, İstanbul´daki Diyanet Vakfı´ndan da büyük destek gördüm. Bandırma´daki üniversite gençliği ile çok iyi iletişim sağladık. Gençlerimiz bizim geleceğimiz, baş tacımız, gözümüzün nuru. Üniversite öğrencilerimiz için üç ?İyilik Evi´ kurduk. Onlar için ?Diyanet Gençlik Merkezi´ açtık. Buralarda üniversite hocalarımızı gençlerimizle buluşturduk.?
Bandırma´da hâlen 90 cami, 200 dolayında din görevlisi bulunduğunu belirten Küçük, dört yıllık süre içinde yardıma muhtaçlara destek olduklarını vurgularken, ?Veren elle alan eli buluşturduk. Bandırmalılara ne zaman bir teklifle gitsem, az veya çok, beni hiç geri çevirmediler. Onlara minnettarım? dedi.
Bandırma´da hizmet etmek için altyapının hazır olduğuna dikkati çeken Küçük, ?Bandırma´nın imkanları iyi. Dini çalışmalar için kadınlarımız çok istekli. Erkeklerimizin de biraz daha etkili olmaları gerekir. Kahvehanelere ayırdıkları zamanın bir bölümünü dini çalışmalara ve Kuran´ı öğrenmeye verirlerse çok daha iyi olur? diye konuştu.
Bandırma´da, çok istemesine karşın bürokratik engeller nedeniyle ?Yatılı hafızlık kız Kuran Kursu? açamadığını vurgulayan Küçük, Bandırma´da mutlu dört yıl geçirdiğini vurgularken, ?Zaten beni yapım, her şeye mutluluk penceresinden bakmaktır. Mutlu olabilmek için mutlu olabileceğim şeyleri görürüm. Mutlu olmak için çaba harcarım? dedi.
YENİ MÜFTÜ MAHMUT GEVHER
Bandırma´daki göreviyle ilişkisini kesen Küçük, Bandırma Müftülüğüne Ankara Çankaya Müftüsü Mahmut Gevher´in atandığını belirtti. Küçük, ?Yeni gelecek arkadaşım da çok tecrübeli. Başarılar diliyor, Bandırma´ya en iyi hizmeti vereceğine inanıyorum? değerlendirmesinde bulundu.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: İzmit atanmıştı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli