Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Jandarma başarılı operasyonla suç çetesini çökertti

Jandarma başarılı operasyonla suç çetesini çökertti

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı´na bağlı ekipler, Bigadiç ilçesi ve çevre ilçelerde

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı´na bağlı ekipler, Bigadiç ilçesi ve çevre ilçelerde ikamet eden ve paraya ihtiyacı olan vatandaşlara borç para vererek karşılığında fahiş miktarda çek veya senet imzalatmak ve bu çek ve senetlerde yazılı parayı zor kullanmak suretiyle tahsil eden "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak" ve "Nitelikli Dolandırıcılık" suçlarını işleyen şahıslara yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Bigadiç ilçe merkezinde 3, Bigadiç ilçesi Yeşildere mahallesinde 3 ve Bigadiç ilçesi Babaköy mahallesinde 1 adreste arama faaliyeti gerçekleştirildi.
Yapılan aramalar sonucunda; S.İ. isimli şüphelinin Bigadiç ilçesi Yeşildere mahallesindeki ev ve eklentilerinde 1 adet 9 mm çapında ruhsatsız tabanca, 2 adet tabanca şarjörü, 7 adet 9 mm çapında tabanca fişeği, 3 adet çek, 6 adet tapu, 1 koçan tahsil fişi, Ö.İ. isimli şüphelinin Bigadiç ilçesi Yeşildere mahallesindeki ev ve eklentilerinde 1 adet 7,65 mm çapında ruhsatsız tabanca, 1 adet tabanca şarjörü, 9 adet 7,65 mm çapında tabanca fişeği, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 34 adet av tüfeği fişeği, C.İ. isimli şüphelinin Bigadiç ilçesi Yeşildere mahallesindeki ev ve eklentilerinde 1 adet 9 mm çapında başkası adına bulundurma ruhsatlı tabanca, 2 adet tabanca şarjörü, 1.031 adet 9 mm çapında tabanca fişeği, S.D. isimli şüphelinin Bigadiç ilçesi Babaköy mahallesindeki ev ve eklentilerinde 1 adet 7,65 mm çapında ruhsatsız tabanca, 2 adet tabanca şarjörü, 17 adet 7,65 mm çapında tabanca fişeği, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 30 adet av tüfeği fişeği, H.G. isimli şüphelinin Bigadiç ilçesi Kuyu mahallesindeki ev ve eklentilerinde 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 30 adet av tüfeği fişeği, İ.K. isimli şüphelinin Bigadiç ilçesi Emek mahallesindeki ev ve eklentilerinde 8 adet sentetik uyuşturucu hap, ele geçirildi.
Ayrıca olay şüphelilerinden S.İ. isimli şahsın 13 ayrı suçtan (iki ayrı Kasten Öldürme, dokuz ayrı Ruhsatsız Ateşli Silahlarla Mermileri Satın Alma ve Bulundurma, Hükümlü ve Tutuklunun Kaçması, Yol Kesmek Suretiyle Silahlı Birden Fazla Kişi ile Yağma ve Yaralama) arandığı tespit edildi.
Adli makamların talimatıyla S.İ., Ö.İ., C.İ., S.D., H.G., İ.K. ve T.S. isimli şüpheliler gözaltına alınarak haklarında yasal işlem başlatıldı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu