Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Jandarma kuruluşunu kutladı

Jandarma kuruluşunu kutladı

Jandarmanın 173ncü kuruluş yıldönümü Balıkesir İl jandarma Komutanlığında törenlerle kutlandı.

Jandarma`nın 173`ncü kuruluş yıldönümü Balıkesir İl jandarma Komutanlığı`nda törenlerle kutlandı.
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı`nda düzenlenen törene, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Garnizon Komutanı Vekili Tuğgeneral Kubilay Selçuk, Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanı Kurmay Albay Vahap Özoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Ali Ceylan, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fatih Aksoy, İl Jandarma Komutanı Vekili Yarbay İlker Temel, Emniyet Müdürü Ömer Aydın, şehit yakınları, gaziler ve davetliler katıldı.
Jandarma Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümünün sevinci ve gururu içerisinde milletin hizmetinde olan Jandarma; vatandaşın yanında olup, asayiş ve huzurun sağlanmasında, sınırda ve terörle mücadelede çok önemli görevler yapmakta ve kararlılıkla görevlerini yetkileri çerçevesinde yerine getirmektedir.
Balıkesir İl Jandarma Komutanı Vekili Yarbay İlker Temel Jandarma`nın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir konuşma yaptı. Konuşmasında Temel, tarihi şan ve şerefle dolu olan, kurulduğundan bugüne, milletine sadakatle ve onurla hizmet eden jandarma teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içinde olduklarını kaydetti.
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temel taşlarından biri olan Jandarma Genel Komutanlığı`nın, 173 yıldır milletine sadakatle hizmet ettiğini, milletinin engin sevgisine ve güvenine mazhar olduğunu ifade eden Temel, şöyle konuştu:
"Teşkilatımızın ulaştığı bugünkü onurlu seviyede emek, gayret ve alın teri bulunan bütün mensuplarımıza ve vefakar ailelerine müteşekkiriz. Disiplinli, eğitimli, fedakar personeliyle Jandarma Genel Komutanlığı, yurdumuzun dört bir yanında emniyet ve asayişin sağlanması görevlerini, kendi sorumluluklarının bilinci içerisinde, kanun ve nizamlar çerçevesinde yerine getirdiği gibi, uluslararası alanda da barışı destekleme ve koruma görevlerine önemli katkılar sağlamaktadır. Bizler, birlik ve beraberlik içinde, birbirimizi severek, birbirimize inanarak, değer vererek, teşkilatımızı geleceğe taşıyacak, Jandarma Genel Komutanlığı`nın ülkemiz ve dünyanın en saygın, güçlü ve mükemmel hizmet eden kurumlarından birisi olması için çalışmaya devam edeceğiz."
Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan Jandarma`nın 173. kuruluş yıldönümü itibariyle yaptığı konuşmada; "Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde iç güvenlik hizmeti sunan en önemli teşkilatlarımızdan birisi olan J. Teşkilatının bugüne kadar yaptığı hizmetleri çok yakından takip eden, bilen ve teşkilatın sevk ve idaresinde yasalar çerçevesinde sorumluluğu olan birisi olarak ifade etmek isterim ki; 23 yıllık meslek hayatım içerisinde gerçekten büyük gayretini, fedakârlığını ve çabasını gördüğüm J. Teşkilatını bu kuruluş yıl dönümü vesilesiyle bir kez daha kutlamak isterim. Kurumların olabildiğince geçmişe dayanarak, tarihi bağları güçlü tutarak kuruluş günlerini kutlamaları ve anmaları benim açımdan oldukça anlamlıdır. Balıkesir Jandarmasının da gerek geçmişte gerekse 3 yıla yakın süredir beraber çalıştığımız süreç içerisinde güvenlik hizmetlerine kendi sorumluluk alanında sağladığı büyük katkıyı büyük takdirle anıyorum." sözlerine yer verdi.
Tören Jandarma ekiplerinin emniyet ve asayişi sağlarken yaralandığı malzeme ve teçhizatların yer aldığı Jandarma`yı tanıtıcı serginin davetliler tarafından gezilmesi ile devam etti. Jandarma Köpek Timi tarafından hazırlanan, Narkotik ve Psikotrop Madde Arama Köpeği Vida ile Bomba Arama Köpeği Asi`nin yaptığı gösteriler davetliler tarafından beğeni ile izlendi.
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı`nca hazırlanan Jandarma`nın geleneksel yemeği davetlilere ikram edildikten sonra tören sona erdi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı