Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

JCI Balıkesir Şubesi genel kurula gitti

JCI Balıkesir Şubesi genel kurula gitti

Dünya üzerinde 115 ülkede faaliyet gösteren Dünya Genç Liderler ve Girişimciler Federasyonu (JCI) Balıkesirdeki Şube Kuruluş Genel Kurulunu 23 Ağustosta Balıkesirde Nazili Pide Salonunda gerçekleştirdi.

Dünya üzerinde 115 ülkede faaliyet gösteren Dünya Genç Liderler ve Girişimciler Federasyonu (JCI) Balıkesir`deki Şube Kuruluş Genel Kurulunu 23 Ağustos`ta Balıkesir`de Nazili Pide Salonu`nda gerçekleştirdi.  
Tek listeyle seçime giren Temsilcilik Başkanı Hakan Şimşek, üyelerin oylarının tamamını alarak, güven tazeledi. 
Bir sonraki dönemin başkanının da belirlendiği Genel Kurulda, Hakan Şimşek`in yönetiminde Genel Sekreterlik görevini yürüten Yelda Atay, 2014 JCI Balıkesir Şube Başkanı seçildi. 
2009 yılından bu yana Balıkesir`de Temsilcilik olarak faaliyet yürüten JCI Balıkesir, yapılan genel kurul ile bundan sonra şube olarak projelerini gerçekleştirmeye çalışacak.
Üyelerinin liderlik ve girişimcilik vasıflarını geliştirmeyi amaçlayan ve gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken JCI Balıkesir`in yapılan Genel Kuruluna  JCI Türkiye Genel Sekreteri Ahmet Erhan Tanyeri eşlik etti. 
JCI Balıkesir Şubesi yeni yönetimi şu isimlerden oluştu; Hakan Şimşek (Başkan), Yelda Atay (Genel Sekreter), Göksen Tamer (Sayman), Gökhan Tamer (İş Dünyasından Sorumlu Başkan Yardımcısı), Lezgin Kalkan (Toplumsal Projelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı), Mustafa Akbulut (Uluslararası Projelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı), Onur Yaman (Etkinliklerden Sorumlu Başkan Yardımcısı).
Tanyeri: "Balıkesir olarak Türkiye`de ses getirdik"
JCI`in dünyada 115 ülkede faaliyet gösterdiğini ve 200 bini aşkın üyesinin bulunduğunu belirten Türkiye Genel Sekreteri Ahmet Erhan Tanyeri,  Türkiye`de ise 30 şube, iki de temsilciliğin bulunduğunu söyledi. 
Eğitim, sağlık ve kişisel gelişim alanlarında eğitimler ve toplumsal projelere ağırlık verdiklerini kaydeden Tanyeri, JCI Balıkesir`in başarılı çalışmalarıyla Türkiye`de ses getirdiğini söyledi. Genel Kurul`da JCI Balıkesir`in temsilcilikten şubeleşmeye adım attığına işaret eden Tanyeri, "Balıkesir JCI, Hakan Şimşek başkanlığında 30. şubemiz olarak JCI ailesi içerisinde faaliyetlerine devam edecektir. Bu zamana kadar Balıkesir JCI`in yaptığı etkinlikleri bizlerde yakından takip ettik. Bu sene içerisindeki faaliyetlerden İlker Ayrık`la yaptıkları çalışma gerçekten takdire şayandı. Otizmli çocuklarla "OTİZM`in Farkındayım" projesi Türkiye genelinde de ses getirdi. Birleşmiş Milletlerin, 1000 Yıl Kalkınma Planı içerisinde yer alan anne-çocuk sağlığı konusunda yapmış oldukları "Anne Dostu Doğal Doğum" semineri de etkiliydi. 23 Nisan ve 19 Mayıs`ta "3 Kitap Getirene 1 Tiyatro Bileti" etkinliği ile 1000`nin üzerinde kitap toplandı." dedi.
Şimşek: "İlk etkinliğimiz Ayvalık`ta"
Genel Kurul`da tek listeyle girdiği seçimde güven tazeleyen JCI Balıkesir Şubesi Başkanı Hakan Şimşek, yeni dönemde farklı projelerle gündeme geleceklerini söyledi. 
"Genel Kurulumuzdan sonraki ilk etkinliğimiz 13-15 Eylül tarihleri arasında Ayvalık`ta olacaktır. Bu yıl 13.`nü düzenleyeceğiz. JCI Balıkesir`in geleneksel hale getirdiği "Ayvalık Etkinliği Şubeler Toplantısı olacak, 2009 yılına kadar Balıkesir JCI Şubeydi, 2009`dan sonra temsilciliğe düşmüştü şimdi tekrar şube vasfı kazandı. Marka ilçelerimizden olan Ayvalık`a  80-100 arasında katılım bekliyoruz. Ay Işığı Manastırı için Sabancı`lardan izin bekliyoruz. Eğer izin alırsak orayı da gezeceğiz. Yat turu ile adalar, zeytinyağı tadım paneli, şeytan sofrası, cennet tepesi ile doğayı ve yöreyi en iyi şekilde tanıtacak etkinlikler hazırladık" dedi.  
Şimşek: "Validen büyük destek görüyoruz"
Yeni dönemde toplumsal projelere de ağırlık vereceklerini belirten Şimşek, "Şu anda sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Valimiz Ahmet Turhan ve eşi Nuran Turhan`dan büyük destek görüyoruz. Valimizin eşi Nuran Turhan`ın başkanlığını yürüttüğü Gönül Elçileri projesinde JCI Balıkesir olarak bir etkinliğinde görev alacağız. Bunun yanı sıra kitap toplama kampanyası kapsamında binin üzerinde kitap topladık. Valimizin belirleyeceği ihtiyacı olan okullara bu kitapları 2013 yılı içerisinde teslim edeceğiz. 2013 yılı sonuna kadar yapacağımız eğitimler var. Marka İnsan Olmak, NLP ile Motivasyon ile ilgili eğitimlerimiz var. Kan Haftasında Kan Bağışı Kampanyası başlatacağız. Orman yangınları ile tahrip olan arazilere yeni ağaç dikimi yapmak üzere Orman Bölge Müdürlüğümüzle JCI Hatıra Ormanı için görüşmelerimiz devam ediyor.  Şubat ayında İlker Ayrık`ı konuk etmiştik, yılsonuna kadar sürpriz isimleri Balıkesir`e getireceğiz" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli