Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Jeotermal Sebze Meyve Kurutma Tesisi´nin temeli atıldı

Jeotermal Sebze Meyve Kurutma Tesisi´nin temeli atıldı

Jeotermal deşarj suyu kullanılarak doğa dostu bir şekilde işletilecek olan Sındırgı Sebze Meyve Kurutma Tesisi´nin temeli atıldı.

Jeotermal deşarj suyu kullanılarak doğa dostu bir şekilde işletilecek olan Sındırgı Sebze Meyve Kurutma Tesisi´nin temeli atıldı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında ?Jeotermal ile Sağlıklı Gıda? isimli projesiyle desteklenmeye hak kazanan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Sındırgı´da Jeotermal Sebze Meyve Kurutma Tesisi´nin temelini attı.
Sındırgı Belediyesi, Balıkesir Tarım Ürünleri AŞ, Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, S.S. Osmanlar Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Yaylabayır Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortaklığında kurulacak tesisin temel atma törenine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´ın yanı sıra; Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Mustafa Canbey, Sındırgı Kaymakamı Zafer Oktay, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, GMKA Genel Sekreteri Hasan İskender, ilçe belediye başkanları kooperatif yöneticileri ile üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Yaklaşık 5,5 milyon liraya mal olan ve yenilenebilir enerji kaynaklarından jeotermal deşarj suyu kullanılarak işletmeye alınacak tesisin, bölgeye birçok anlamda büyük katkısı olacak. Kooperatifleşmeye ve sözleşmeli üretime geçmeye teşvik eden projeyle üreticilere alım garantisi verilecek ve tesiste üretilen ürünler her aşamada kontrol edilerek ?iyi tarım uygulaması? kapsamında üretilmiş olacak. Balıkesir´in her köşesinden gelecek ürünlerin kurutulacağı tesis sayesinde hem üretici katma değeri yüksek ürünlerle daha çok kazanacak hem de bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli