Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

Jeotermal kaynaklı belediyeler buluştu

Jeotermal kaynaklı belediyeler buluştu

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği (JKBB) toplantısına katıldı.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği (JKBB) toplantısına katıldı.
Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği (JKBB) 2015 yılı Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı, JKBB ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci başkanlığında Bolu-Abant’ta başladı.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Bolu Abant’da düzenlenen jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliğinin Olağan Meclis Toplantısına katıldı.
Bolu Abant Taksim Place Ote’lde yapılan 2015 yılı Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısının öğleden sonraki bölümü, açılış konuşmalarının ardından Jeotermal Kaynakların Değerlendirilmesi ile ilgili Teşvikler Panelinde Başkan Yavaş söz aldı.
Sındırgı Belediyesi tarafından hazırlanan kısa tanıtım filmi ile ilçe hakkında bilgi veren Başkan Yavaş, daha sonra “3000 konutluk Jeotermal Merkezi Isıtma Sistemi Projesi” hakkında birlik üyelerini bilgilendirdi. Sındırgı`nın sıcak su kaynakları açısından zengin olduğunu açıklayan Yavaş, "İlk olarak Sındırgı’yı turizm bölgesi ilan ettirerek ilçemize yatırımcıların gelmesini sağladık. Diğer yandan yıllardır Çaygören Barajına akan Hisaralan Bölgesinde ki 98 dereceye sahip sıcak suyun ilçeye getirilmesi için yap işlet devre modeliyle bir ilke imza atarak gerekli anlaşmaları imzaladık. Bu proje Türkiye’nin en büyük ishale hattı olup termal su konut ısıtması, seracılık ve otellerde entegre bir biçimde kullanılabilecektir. Yapılan çalışmalar neticesinde termal turizm bölgesi ilan edilen ilçemiz teşvik kapsamına alınmıştır. Bu kapsamda KDV oranı % 18’den % 1’e düşmesi ve işçi ve işveren paylarının devlet tarafından ödenmesi ile ilçemiz yatırımcılar için turizm yatırımı için cazip bir bölge haline gelmiştir. İlçemizde bulunan 176 lt/s debili Jeotermal kaynakların bina ısıtma ve Jeotermal turizm tesislerinde kullanıldıktan sonra belediyemiz tarafından planlanan 100 hektar alana sahip organize sera bölgesinde kullanılacaktır. Organize sera bölgesinde yatırım yapmak isteyen kişi veya firmalara belediyemiz tarafından alt yapı ve diğer konularda yardımcı olacaktır. Devletimiz termal turizme daha çok teşvik vermesi gerekiyor. Şu anda ilçemiz tarımdan turizme, enerjiden kent ısıtmasına kadar çok geniş bir yelpaze sunan jeotermal su kaynakları iyi bir çalışma ile geleceğin en önemli yatırım aracı haline getirilebilir. Her fırsatı değerlendirerek gelecek nesillere kaliteli ve yaşanabilir bir Sındırgı bırakmak için çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz.” dedi.



  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı