Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Jeotermalle elektrik üretilmesi planlanıyor

Jeotermalle elektrik üretilmesi planlanıyor

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, 45 belediye başkanı ile birlikte İzlanda'da Jeotermal Enerji sistemlerini inceleme gezisine katıldı.

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, 45 belediye başkanı ile birlikte İzlanda’da Jeotermal Enerji sistemlerini inceleme gezisine katıldı. Jeotermal enerji kullanımı konusunda İzlanda’nın dünyanın en gelişmiş ülkesi olduğuna dikkat çeken Başkan Yakar, Gönen’de yaşama geçirilecek Kentsel Dönüşüm projesinde ısısı enerjisi alınmış jeotermal suyundan elektrik üretmeyi hedeflerini söyledi.
Gönen, ‘kentsel dönüşüm’ projesini yaşama geçirmeye hazırlanırken, Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, jeotermal enerji kullanımında dünyanın en gelişmiş ülkesi olan İzlanda’da da bir dizi incelemelerde bulundu.
Jeotermal enerjiye sahip, Türkiye’nin farklı bölgelerinden 45 belediye başkanıyla birlikte İzlanda’yı ziyaret eden Başkan Yakar, “İzlanda, jeotermal enerji konusunda dünyanın en gelişmiş ülkesi. Isınmasından, elektrik üretimine kadar jeotermal enerji İzlanda’nın yaşam kaynağı olmuş. Kentsel dönüşüm projesi yaşama geçtiğinde, yapılacak otellere sıcak su Gönen Belediyesi tarafından satılacak. İzlanda ziyaretimizde, jeotermal enerjisinin nasıl daha rantabl kullanılması gerektiği konusunda bilgiler sunuldu. Gönen olarak, yeni kuyular açıp, ısınmada kullanılacak sıcak suyun enerjisini alarak elektrik üretme projesini yaşama geçirmeyi düşünüyoruz” dedi.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli