Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Kaba, CHP ve MHP ilçe başkanlarını ziyaret etti

Kaba, CHP ve MHP ilçe başkanlarını ziyaret etti

Erdek Ziraat Odası Başkan Adayı İbrahim Kaba, CHP ve MHP İlçe Başkanlarını ziyaret etti.

Erdek Ziraat Odası Başkan Adayı İbrahim Kaba, CHP ve MHP İlçe Başkanlarını ziyaret etti.
Erdek Ziraat Odası seçimlerine saatler kala başkan adayları dur durak bilmeden çalışmaya devam ediyor.
Cuma günü (yarın) yapılacak seçimlerde Ziraat Odası Başkan adayı olan Erdek Atatürk Mahallesi Muhtarı İbrahim Kaba bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.
Ziyaretler kapsamında ilk olarak Erdek Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Metin Uysal’ı ziyaret eden Kaba, Cuma günü yapılacak olan seçimlerde kendisine destek istedi.
CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal’a, herhangi bir siyasi partinin adayı olmadığını söyleyen İbrahim Kaba, “Ben belli partinin alenen desteklediği bir aday olmadığımı söylemek istiyorum. Benim ne Cumhuriyet Halk Partililer ne AK Partililer nede Milliyetçi Hareket Partililer ile aramda bir sorun yok. Sizlerden isteğim seçimlerde bana destek olmanız ve seçildiğim zaman partili partisiz ayırt etmeksizin birlikte koordineli olarak çalışma imkanını sağlamanızdır.” dedi.

CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, CHP örgütü olarak Ziraat Odası seçimlerinde bütün başkan adaylarına eşit mesafede olduklarını siyasi olarak kimsenin arkasında olmadıklarını açıkladı.
Uysal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz siyasi olarak hiçbir adayın yanında değiliz. Cuma günü yapılacak olan seçimi kim kazanırsa kazansın onun arkasında dururuz. Bizler gibi oda başkanları da halka hizmet ediyorlar. Biz bütün Sivil Toplum Kuruluşları ve Kamu Kurumları ile koordineli olarak hareket ediyoruz. Bundan hiç kimsenin bir şüphesi olmasın.” diye konuştu.
Kaba, Cumhuriyet Halk Partisine yaptığı ziyaretin ardından Milliyetçi Hareket Partisine giderek burada İlçe Başkanı Murat Çolak’tan seçimlerde kendisine destek olmalarını istedi.
İlçede hizmet veren odaların üye sayısı bakımından en büyük odanın 7200 üye sayısı ile Ziraat Odası olduğunu anlatan Kaba, bugün ilçemize bakıldığında odaların içerisinde 7200 üye sayısı ile en büyük oda Ziraat Odasıdır. Bunun içindir ki bu odanın bilinçli ve şeffaf olarak yönetilmesi, kurumsal bir yapıya kavuşturulması gerekiyor. Erdek Ziraat Odası iktisadi işletmeye sahip bir oda. Eğer ben başkan seçilirsem, Erdek Ziraat odasını layık olduğu şekilde kurumsallaştırarak adeta bir holding gibi yöneteceğini dile getirdi.
Erdek MHP İlçe Başkanı Murat Çolak’ın aynı zamanda Erdek Ziraat Odası Muhasebecisi olduğunu söyleyen İbrahim Kaba, konuşmasını şöyle sürdürdü “Sayın ilçe başkanım Murat Çolak bilindiği üzere Erdek Ziraat Odasının muhasebesini tutuyor. Ziraat Odasının ne kadar yanlış ve kötü yönetildiğini o da biliyor ve görüyor. Kendisinin de bildiği üzere Erdek Ziraat Odasının kesinlikle ilk olarak personel alımı yapması ve bir Ziraat Mühendisinin odaya kazandırılması lazım. Yine Odanın kurumsallaşma adına ilk adımlarını atması için acil olarak yeni idare binası ve depolama alanına taşınması gerekiyor.”
Kendisinin başkan seçilmesi takdirde bu söylediklerinin hepsini gerçekleştireceğini belirten Kaba, oda yönetiminin şeffaflığı adına aylık veya üç aylık olarak odanın faaliyetlerinin anlatılacağı bültenler yayınlayacağını söyledi.
Ziraat Odası Başkan Adayı Kaba, odasının hiçbir kurum ve kuruluşla ortak hareket edemediğini savunurken “Ziraat Odası ilçemizde daha önceleri yaşanan ve yaşanmaya devam eden siyasi kavgalar ve çekişmelerden dolayı hiçbir kurumla ortak koordineli olarak hareket edemiyor. Ancak ben bir kez daha yineleyerek söylüyorum ki hiçbir siyasi partinin adayı değilim. Bu yüzden bütün parti ve partililer ile barışığım. Başkan seçildiğim takdirde Ziraat Odasının bu uyumsuzluk olumsuzluğunu ortadan kaldırarak her kurumla odanın çıkarları doğrultusunda koordineli olarak hareket edeceğini kaydetti.
Güney Marmara Kalkınma Ajansının tarıma yönelik bütün desteklemelerinden faydalanmak istediğini söyleyen Kaba, artık çiftçinin yüzünü güldürecek işlere hazırlamayı düşündükleri projelere imza atacaklarını ifade etti.
MHP Erdek İlçe Başkanı Murat Çolak ise, Ziraat Odası için çalışacak ve bu işi göğüsleyebilecek adayın kazanmasını temenni etti.
Kendisini MHP İlçe Başkanı olarak bir adayı desteklemeyi etik bulmadığına değinen Çolak, “Bu tür oda seçimlerine siyasi bir baskının veya siyasi bir yaklaşımın müdahil olmasını doğru bulmuyorum. Ayrıca yine ben Ziraat Odasının muhasebecisi olduğumdan dolayı oda hakkında çok fazla teknik konuya hakim biriyim. Bunun için hiçbir şekilde seçimlerde adayların hiçbirinin yanında MHP olarak durmuyoruz. Ancak seçilecek adayın Ziraat Odasının yükünü omuzlayabilecek ve çalışacak birinin olmasını temenni ediyorum. Erdek Ziraat Odasının Cuma günü yapılacak olan seçimlerde başkan adayı olan herkese başarılar diliyorum.” diyerek sözlerine ekledi.
Haber: Taygun Ertan



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı