Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kaba, sofralık tipi zeytinden umutlu

Kaba, sofralık tipi zeytinden umutlu

Erdek Ziraat Odası Meclis Başkan Vekili İbrahim Kaba, sofralık zeytin rekoltesinin 7 milyon kiloyu bulabileceğini söyledi.

Erdek Ziraat Odası Meclis Başkan Vekili İbrahim Kaba, sofralık zeytin rekoltesinin 7 milyon kiloyu bulabileceğini söyledi.
Bu yılki ürün rekolte beklentisi ne kadar olabileceği konusunda, Erdek, Ocaklar, Karşıyaka ve köylerde ekili zeytinlik alanlarda geniş çaplı inceleme yaptıklarını belirten Kaba, bu yıl en az ürünün Erdek Kabaktarla Bölgesi`nden alınabileceğini belirtti.
Erdek Kabaktarla`da bu yılki rekolteyi % 5 olarak tahmin ettiklerini kaydeden Ziraat Odası Meclis Başkan Vekili Kaba, "Pulakez % 90, Aynana % 90, Arnavutköy % 90, Katikırman % 80, Ayındırya % 80, Mesavla % 40, Apostol % 80, Oduncuyolu % 50, Aynana % 70, Gedeve Bölgesinde de % 70 oranında sofralık tipi ürün beklendiğini ifade ederken, bu rakamları bugün için verdiğini, hava koşullarının yarın ne olabileceğini ise kimsenin bilemeyeceğini hatırlatıp, olası yaşanabilecek olumsuz hava koşullarında, kamuoyuna açıklanan rakamların alt üst olabileceğini dile getirdi.
Marmarabirlik`in geçen yıl kendisine bağlı 8 kooperatife beyan edilen ürün miktarının % 60`ını üretici ortaklardan aldığını kaydeden Kaba, "Marmarabirlik yönetim kurulunun Erdek, Bandırma, Mudanya, Orhangazi, İznik, Gemlik ve Mürefte`de faaliyet gösteren ziraat odaları ile birlikte temas halinde olmasının, üreticiler açısından çok iyi değerlendirilmesini isteyip, Marmarabirlik`in her türlü açıdan güçlenmesinin zeytin üreticilerine olumlu yansıması olacaktır" dedi.
Kaba, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa`nın, ziraat odaları ile bir araya geldiği toplantıda, `üreticiyi mağdur etmeden, alabileceğimiz en üst seviyede ürün alımı planlıyoruz. Yıllar itibariyle satışlarımızı da artırıyoruz. Küçük ve orta irilikte ürün stokumuz olmamasına rağmen bu yıl itibariyle, satışlarımız iyi seviyelerde` seyrediyor` şeklinde yaptığı açıklamaya da kendisinin aynen katıldığını sözlerine ekledi.
Zeytin ürününün kış ürünü olduğuna vurgu yapan Kaba, Marmarabirlik`in 2011/2012 alım kampanyasını başlattığı gibi, ürün hasadı öncesi ve devamında olumsuz hava koşulları yaşanmazsa üretici ortakların bir nebze olsun rahat nefes alabileceklerini kaydederken, bu yılki ürün alım kampanyasının hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false