Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kablo hırsızları yakalandı

Kablo hırsızları yakalandı

Balıkesir´de jandarma ekipleri, Karesi ve Altıeylül ilçelerinde haberleşme kablolarını çalan 6 hırsızlık şüphelisini yakaladı.

Balıkesir´de jandarma ekipleri, Karesi ve Altıeylül ilçelerinde haberleşme kablolarını çalan 6 hırsızlık şüphelisini yakaladı.
Balıkesir Karesi İlçesi İbirler Mahallesi´nde bir inşaat firmasına ait 4 bin metre uzunluğunda haberleşme ve enerji nakil kablosunun kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalındığı tespit edilerek jandarma ekiplerince olaya müdahale edildi. Olay yerinde yakalanan G.E., T.G. ve N.E. gözaltına alınırken, aynı olaya karışan K.E. isimli şüpheli firar etti ve aranmasına devam ediliyor. Kablo hırsızlarının kullandığı 16 ve 35 plakalı araçlarda yapılan kontrolde 4 bin metre kablo ele geçirildi. Yakalanan araçlar Yed-i Emin Otoparkı´na teslim edildi.
Jandarma ekipleri Altıeylül İlçesi Beşpınar Mahallesi Sıvatpınar yol ayrımında bulunan 2 araçtan şüphelenerek yapılan kontrolde şüpheli A.O.´nun kullandığı 07 plakalı araç ve Ö.F.K.´nin sevk ve idaresindeki 10 plakalı aracı kullandığı ve araç içerisinde C.B.´nin olduğunu tespit ederek, bahse konu araçların içerisinde yapılan aramada 1 adet demir kesme testeresi ve 1 adet demir kesme aleti ele geçirildi. Araştırmayı derinleştiren jandarma ekipleri, şüphelilerin Türk Telekom´a ait yaklaşık 850 metre haberleşme ve nakil kablosunu kestiklerini belirledi. Kesilen kablolar ele geçirilirken, bu iki olayla ilgili olarak olay yerlerinde yakalanan şüpheliler G.E., T.G., N.E., A.O., Ö.F.K. ve C.B. isimli şahıslar gözaltına alınarak haklarında yasal işlemler başlatıldı. Firari şüpheli K.E. için başlatılan yakalama çalışmaları halen devam ediyor. Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Kablo hırsızları yakalandı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli