Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kabotaj Bayramı kutlandı

Kabotaj Bayramı kutlandı

?Yağlı direk? bu yıl da Şafak Eker´in

?1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı´nın 89. yıldönümü Erdek´te de törenlerle kutlandı.
İlk tören, sabahleyin Liman Başkanı Cemal Yıldırım´ın, Cumhuriyet meydanında bulunan, Atatürk anıtına çelenk sunumuyla gerçekleşti. İkinci tören ise balıkhane önü yat iskelesi ile çay bahçesi önünde, deniz etkinlikleri şeklinde yapıldı. Buradaki törene Erdek Kaymakamı Mustafa Demirelli, Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Ferhat Bağlarlıoğlu, Belediye Başkan Vekili Burhan Karışık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar, Liman Başkanı Cemal Yıldırım, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Erdem Eren, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Baştarafı Sahife 1´de
Üst düzey protokolün, Atatürk ve deniz şehitlerinin anısına denize çelenk bırakmasının ardından yüzme yarışlarına geçildi. 50 metre yüzme yarışında ilk üç dereceyi Orhun Güç, Sonay Kayıran ve Seyhun Zengel; 100 metre yarışında ilk üç sırayı Canberk Sarıboğa, Halit Türe ve Mert Atlı elde etti.
Büyük bir çekişmeye sahne olan yağlı direk yarışında ise bayrağı, geçen yılın şampiyonu Şafak Eker kaptı. Bu yarışma sırasında Şafak Eker ile önceki yıllarda 42 yıl üst üste şampiyon olan Mustafa Gül(Zalım Felek) arasında çok büyük bir mücadele yaşandı.
Deniz yarışmalarında derece alanların ödüllerini üst düzey protokol verdi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Kabotaj Bayramı kutlandı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli