Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

KABUS GERİ DÖNDÜ..!

KABUS GERİ DÖNDÜ..!

Bandırma´ya her gelişinde yaydığı koku nedeniyle vatandaşların tepkisine neden olan ve halkın kısaca Angus Pisliği dediği ithal hayvanlar Bandırma sularına girdi.

Bandırma´ya her gelişinde yaydığı koku nedeniyle vatandaşların tepkisine neden olan ve halkın kısaca Angus Pisliği dediği ithal hayvanlar Bandırma sularına girdi. Bandırma Çelebi Limanı´na yanaşan büyük baş hayvan gemisi dün öğle saatlerinde rıhtıma yanaştı.
Edinilen bilgiye göre Bandırma Çelebi Limanına yanaşan büyük baş hayvan gemisinde en az 5200 hayvan bulunuyor, hayvanların tahliye işleminin ise ne zaman tamamlanacağı bilinmiyor. Geminin yanaşması sonrasında ağır bir koku, rüzgarın da etkisiyle Mendirek ve Livatya mevkii üzerine çökerken, aynı saatlerde mendirekte yürüyüş yapan vatandaşlar kaçarcasına uzaklaştı.
Hatırlanacağı üzere daha önce de defalarca Bandırma Limanına yanaşan hayvan gemisine, oluşan ağır kokudan dolayı vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları tepki göstermişti. Son olarak Bandırma Çevre ve Kültür Derneği üyeleri Bandırma Çelebi Limanı önünde maskeli eylem yaparak basın açıklamasında bulunmuşlardı.
Hayvan gemisinin bugün tekrar Bandırma´ya yanaşması üzerine görüşlerini açıklayan BAÇED Başkanı Ali Bilir, ?Konuya olan tepkimiz devam etmektedir. Her vatandaşın sağlıklı temiz bir çevrede yaşama hakkı vardır. Bizler büyük baş hayvan ithalatına karşı değiliz fakat bunun iyi koşullarda sağlıklı ortam yaratılarak yapılmasını istiyoruz. Çevre ve insan sağlığı açısından gerekli önlemler alınmadığı takdirde eylem düzenleyerek sesimizi duyurmaya hazırız.? dedi. B. İLK HABER



Anahtar Kelimeler: KABUS GERİ DÖNDÜ
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli