Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kaçak 9 göçmenin ölümünden sorumlu organizatör tutuklandı

Kaçak 9 göçmenin ölümünden sorumlu organizatör tutuklandı

Balıkesir´de 9 kaçak göçmenin ölümüne neden olan S. G. yakalandı.

Balıkesir´de 9 kaçak göçmenin ölümüne neden olan S. G. yakalandı.
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında 3 Mayıs 2019 Cuma günü meydana gelen "Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti" olayında kullanılan teknenin alabora olması sonucu 9 düzensiz göçmenin ölümüne neden olma suçundan aranan S.G. isimli şahsın, 8 Kasım 2019 Cuma günü saat 04.00. sıralarında 35 ? ? plakalı araç ile sahil bölgesinde olduğu bilgisine ulaşıldı. Edinilen istihbari bilgi üzerine şüpheli şahsın yakalanması için JASAT timi ve iki asayiş timi görevlendirildi. Araç kaçmak üzere iken görevli devriye ve JASAT ekiplerince durdurulan araçta yapılan kontrolde hakkında arama kararı bulunan S.G. ve E.K. isimli şüpheli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.
Şüpheli şahısların yakalandıkları bölgede yapılan kontrolde 12 Güney Afrika, 28 Kongo, 1 Suriye uyruklu göçmen ile N.B. ve Y.S. isimli organizatörler yakalandı.
Bu olaylarla ilgili olarak yakalanan toplam 41 göçmen ve S.G., E.K., N.B. ve Y.S. isimli 4 organizatör hakkında adli ve idari işlem başlatıldı. Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli