Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Kaçak elektriğin faturası kime kesiliyor?

Kaçak elektriğin faturası kime kesiliyor?

MHP Milletvekili Bulut, Enerji Bakanına, Kaçak kullanılan elektrik bedelinin faturasını düzenli ödeyen vatandaşlarımıza yansıtılmasını ne derece doğru buluyorsunuz? diye sordu.

MHP Milletvekili Bulut, Enerji Bakanına, "Kaçak kullanılan elektrik bedelinin faturasını düzenli ödeyen vatandaşlarımıza yansıtılmasını ne derece doğru buluyorsunuz?" diye sordu.
Elektrik faturalarına yansıtılan kaçak kullanım bedeli TBMM`nin gündeminde.
Elektrik faturalarına yansıtılan kaçak kullanım bedeli ile ilgili olarak Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız`ın yazılı olarak cevaplandırması üzerine yazılı soru önergesi vererek konuyu TBMM gündemine taşıdı.
Milletvekili Bulut; Elektrik aboneleri kullanmış olduğu elektrik bedeli ile birlikte dağıtım bedeli, hizmet bedeli, sayaç okuma bedeli vb. gibi kalemler dışında Kaçak Kullanım Bedelini de ödemekte olduğunu Faturasını düzenli ödeyen vatandaşlarımızdan bu bedelinin alınmasının haksız olduğunu ifade etti. Elektrik dağıtım şirketlerinin tespit edemediği kaçak elektrik kullanımlarını, faturasını düzenli ödeyen abonelere yansıtılmaması gerektiğinin üzerini çizen Milletvekili Bulut; Bu bedeller ile ilgili olarak Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanına yazılı soru önergesi verdi.
Milletvekili Bulut; 1- Fatura bedellerine yansıtılan kaçak kullanım bedeli oranı nedir? Kaçak Kullanımın devlete maliyeti ne kadardır? 2- Kaçak kullanım bedelinin faturasını düzenli ödeyen vatandaşlarımıza yansıtılmasını ne derece doğru buluyorsunuz? 3- Kaçak elektrik kullananlara ne tür cezai işlemler uygulanmaktadır? 4- Kaçak kullanımın önüne geçilmesi konusunda ne tür çalışmalar yapılmaktadır? sorularını Enerji Bakanına yöneltti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı