Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Kaçak elektrik kullanım cezaları bölgelere göre değişiyor mu?

Kaçak elektrik kullanım cezaları bölgelere göre değişiyor mu?

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, kaçak elektrik kullanımını meclise getirdi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, kaçak elektrik kullanımını meclise getirdi.
Kaçak elektrik kullanımını TBMM Başkanlığına taşıyan Bulut, konu ile ilgili olarak Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanına yazılı olarak cevaplandırılması üzerine soru önergesi verdi.
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanının elektrikte kaçak kullanıma son vermek için yeni formül geliştirdiğini belirten Bulut, Enerji Bakanının "Kaçak kullananlar abone olursa eski elektrik borçları silinecek." ifadesinde bulunduğunu ve aynı zaman da ödenmemiş borçların anaparasından da indirime gidileceğini açıkladığını söyledi. 
Bazı bölgelerde elektrik borçlarının 720 milyonluk faiz borcunun silindiğini öne süren MHP Milletvekili Bulut, elektrik faturalarına yansıtılan "Kayıp-Kaçak" kullanım ücretlerinin biran önce kaldırılması gerektiğini belirterek, bakanlığa şu soruları yöneltti: "Bakanlık, diğer bölgelerimizde bulunan abonelere ne oranda faiz ve anapara indirimi uygulamıştır? Borçlarını düzenli olarak ödeyen vatandaşlarımızın faturalarında yeniden bir düzenleme yapılacak mıdır? Faturalara yansıtılan Kayıp- Kaçak Kullanım oranları ne zaman kaldırılacaktır?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false