Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KADEM´den Bandırma etkinliği

KADEM´den Bandırma etkinliği

Milletvekili Kırcı´nın da katıldığı etkinlikte AKP Erdek Kadın Kolları Başkanı da vardı

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Balıkesir Temsilciliği, Bandırma´da bir etkinlik düzenledi.
Santral Kültür Merkezi´nde, ?Aile iletişim-Kadın yasal hakları? konularında düzenlenen eğitim etkinliğini Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, AKP Bandırma İlçe Başkanı Alp Bostancı´nın yanı sıra kalabalık kadın topluluğu izledi.
AKP Erdek Kadın Kolları Başkanı Gülser Sarıarslan´ın da katıldığı toplantıda ilk konuşmayı, KADEM Balıkesir Temsilcisi Zeliha Kahraman yaptı. Uzman Psikolojik Danışman Kahraman, ?aile içi iletişim? konusunu anlatırken, KADEM Balıkesir Temsilciliği´nin 11 Mayıs 2017´de kurulduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
?En güzel iletişim, göz göze olanıdır. İletişimde dinlemek, sözler, jest ve mimikler, ses tonu ve duruş da çok önemlidir 

İletişim, karşılıklı mesaj alışverişidir. İletişim sırasında öğüt vermeyin, çözüm getirin. Karşınızdakini yargılamayın, eleştirmeyin, ad takmayın. Yargılanmak, kişiye değersiz olduğunu hissettirir. Karşınızdaki kişiye ismiyle hitap edin. Çünkü insan için ismi çok değerlidir. Karşınızdakilerin dertlerini dinlerken çok soru sormayın, tanı koymayın. Teselli etme düşüncesiyle konuyu değiştirmeyin. Çok iyi dinleyici olun. Kaliteli bir iletişim için açıklık, dürüstlük, saydamlık ve karşınızdakine koşulsuz saygı çok önemlidir. Gerektiğinde empatiden kaçınmayın. Dinleme konusunda çok sabırlı olun.?
NEJAN NART ÜNVER KONUŞUYOR
Kadın Sivil Toplum Kuruluşu olan KADEM Balıkesir Temsilciliği´nin Hukuk Kurulu Başkanı olan Bandırmalı Av. Nejan Nart Ünver de, ?kadın ve hukuk? konusunda bilgiler verdi. Konuşması sırasında, ülkemizdeki evlilik yaşı ve ?kadına şiddet? konularına da değinen Av. Ünver, şu değerlendirmelerde bulundu:
?Yasalarımıza göre evlilik için her iki tarafın da 17 yaşını doldurması gerekmektedir. Günümüzde, erkeğin erkeğe şiddet oranı çok fazladır. Son dönemlerde ülkemizde ?kadına şiddet´ olaylarında artış olduğu öne sürülüyor. Ben, aynı kanıda değilim. Eskiden beri kadına şiddet hep vardı. Ancak eskiden kadın, uğradığı şiddeti sineye çekiyor ve dışa vurmuyor, hatta zaman zaman kendi kusuru kabul ediyordu. Ancak günümüzde daha bilinçlenen kadın, artık haklarını da biliyor ve uğradığı şiddet karşısında yasal yollara başvuruyor. Bu durum da medyaya daha fazla yansıdığından, kadına şiddet oranı sanki artmış gibi gözüküyor. Bu arada, devletimiz, kadına şiddet olaylarında daha fazla tedbir almaya başladı. Bu konuda Avrupa Birliği standartlarının bile üstüne çıktık. Kadın, kendisine şiddet konusunda yalan bir ifadede bile bulunsa yetkili makamlar, gerekli tedbirleri hemen alıyorlar.?
MİLLETVEKİLİ KIRCI KÜRSÜDE
AKP Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı da şunları söyledi:
?Kadının daha fazla iş ve sosyal yaşamın içinde bulunması için çaba harcıyoruz. Devletin bu konularda güvence vermesi son derece önemli. Hükümetimiz, kadın-erkek eşitliğinin sağlanması için önemli değişiklikler yaparak, kadının haklarını güvence altına aldı. Önümüzdeki dönemde kadının eğitimi, istihdamı ve karar almasının güçlendirilmesi için yeni adımlar atılacak. 2002´de, ülkemizde % 20 olan kadın istihdam oranını % 29´a yükselttik. Tabii ki bu yetmez. Bu oranı en az % 40´lara çekmeliyiz. Kadın girişimci oranımız, bir önceki yıla göre % 18 arttı. Ortaokullardaki okullaşma oranımızı % 44´lerden % 83´e çıkardık. 2002 yılında, % 13,5 olan kadın sığınma merkezi oranı bugün % 44´ü buldu. Hâlen 68 ilimizde bulunan bu merkezleri 81 ilimizde de yaşama geçirmek istiyoruz.?
Siyasette de kadın oranının daha artması gerektiğine işaret eden Kırcı, ?Hâlen Balıkesir ilindeki sekiz milletvekili içinde kadın olarak bir tek ben varım. Parlamentoda ise sadece 76 kadın milletvekili var ki, bu oran meclisin % 14 gibi küçük bir oranını oluşturuyor. Hayatın her kademesinde güçlü kadınların bulunmasını arzuluyoruz. Hangi siyasal düşünceyi taşırsak taşıyalım, kadınlık, bizim ortak paydamız olmalı? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: KADEM Bandırma etkinliği
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli