Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kadın Dayanışma Derneği’nden Kılıçdaroğlu’na ziyaret

Kadın Dayanışma Derneği’nden Kılıçdaroğlu’na ziyaret

Bandırma’da bulunan “Kadın Dayanışma Derneği”, “Bandırma Gazeteciler Cemiyeti”nde, kadına şiddet konusunda düşüncelerini açıkladılar.

Bandırma’da bulunan “Kadın Dayanışma Derneği”, “Bandırma Gazeteciler Cemiyeti”nde, kadına şiddet konusunda düşüncelerini açıkladılar.
Dernek başkanı Muazzez Palta, yönetim kurulu üyeleri Dilek Durukan, Eftal Tosun ve Nilgün Germiyan, 25 Kasım “Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü” dolayısıyla kadına karşı şiddetin önlenmesi konusunda yapılması gerekenler hakkında önerilerde bulundular.
Dernek başkanı Muazzez Palta, kadın ölümlerinin ve kadına şiddetin meydanlarda atılan nutuklar ve yaptıkları eylemlerle önlenmesinin mümkün olmadığına dikkati çekerek, şunları söyledi:
“Kadına şiddet katlanarak artıyor. Bu katliamı önlemenin en etkili yolunun kanun koyuculara ulaşıp bu konunun vahametini onlara anlatmak ve çözüm istemek olacağını düşündük. Yanlış kadın politikaları ile artan aile içi şiddet ve kadının canisiyle birlikte yaşamak zorunda bırakılması sonunda kadın ölümleri gerçekleşiyor. Bu yanlış politikaları özellikle siyasilere anlatmak ve çözüm önerileri sunmak istedik.”
KILIÇDAROĞLU’NU ZİYARET
Önce ana muhalefette bulunan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile makamında bir görüşme yaptıklarına işaret eden Palta, şöyle konuştu:
“Sayın Kılıçdaroğlu’na kadın ölümlerinin artma nedenlerini ve bu konuda uygulanan yanlış politikaları anlattık. Sayın genel başkan, kadına şiddetin önlenmesi konusunu parti programına aldıklarını, ancak bunu uygulamak için iktidar olmaları gerektiğini belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka başkanlığında şiddet mağduru kadınlar için ‘Yaşam Hak’ projesini uyguladıklarını, 4448285 nolu hatta gelen 225 kadına destek verdiklerini, 16 baro ve 3 tabip odası ile protokol imzaladıklarını, Türkiye’nin her yerinden yardım istendiğini, kadınların karakollarda, adliyelerde, hastanelerde ve duruşmalarda yalnız bırakılmadığını belirtti. Sayın Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde, eşinden şiddet görüp ayrılan kadınlara maaş bağlanacağını, barınmalarının ve korunmalarının sağlanacağını da dile getirdi. Bu konuda siyasilerle görüşmelerimizi sürdüreceğiz.”
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli