Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Kadın girişimciler fark ediliyor

Kadın girişimciler fark ediliyor

Balıkesirde TOBB Kadın Girişimciler İl Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, kadın girişimci sayısını arttırmak istediklerini söyledi.

Balıkesir`de TOBB Kadın Girişimciler İl Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, kadın girişimci sayısını arttırmak istediklerini söyledi.
Otel Basri`de bir araya gelen kadın girişimciler, KOSGEB destekleri ile ilgili bilgi aldı.
Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Ticaret Odası Meclis Başkanı Yücel Yılmaz ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur`un katıldığı toplantıda konuşan Ticaret Odası Başkanı Ermişler, "Avrupa`da kadının iş gücü piyasasına iştiraki % 57 iken, ülkemizde % 24 oranındadır. Ülkemizde istihdam edilen 5 milyon 500 bin kadının 2 milyonu tarım sektöründe ücretsiz aile işçisi olarak çalışmaktadır. Bizler bu noktada kadınların iş gücüne daha fazla katılması, kadın girişimcilerin önündeki engellerin kaldırılması için atılacak ticaret her türlü adıma destek vermeye hazırız. Düzenleyeceğimiz girişimcilik kursları ilke kadın girişimci sayısını arttırmayı hedefliyoruz." dedi.
Balıkesir Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Başkanı Nurbin Tüfeçioğlu, "Güçlü bir Türkiye için kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi gerektiğinin hepimiz farkındayız. Bizler İl Kadın Girişimciler Kurulu olarak kadın girişimcilerin önündeki zorluklar nelerdir, bunları duyurmak ve aşmak için çaba göstermekteyiz. Kadın girişimciler kurulu, kadın girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteği sağlamaktadır. Bizler, Balıkesir Ticaret Odası ve KOSGEB ile ortak olarak girişimcilik kursları düzenlemeye karar verdik, ilçelerimize de bu kursları açalım. İlçe Ticaret Odası başkanlarımız da bu konuya destek olacaklardır" dedi.
Toplantı KOSGEB Balıkesir İl Müdürü Hüsamettin Çay`ın girişimcilik konusundaki sunumu ile sona erdi. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli