Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Kadın girişimcilere kredi desteği

Kadın girişimcilere kredi desteği

Balıkesirde, Halk Bankası yetkilileri TOBB Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu üyeleri ile Otel Basride bir araya geldi.

Balıkesir`de, Halk Bankası yetkilileri TOBB Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu üyeleri ile Otel Basri`de bir araya geldi. 
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Balıkesir İl Başkanı Nurbin Tüfekçioğlu`nun da hazır bulunduğu toplantıda kendi işinin sahibi olmak isteyen kadınlara verilecek krediler hakkında bilgi verildi. 
Halk Bankası KOBİ Müşteri İlişkileri yetkilisi Hülya Korkmaz ve Bölge Koordinatörü Derya Göktürk kadın girişimcilere verilecek kredi için TOBB Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu üyelerinden destek istediler. 
Kredi hakkında bilgi veren Derya Göktürk, ilk defa iş kurmak isteyen ve 1 yılı aşmamak üzere ticari faaliyette bulunan ve 50 yaşını aşmamış olan girişimci kadınlara mali tablo istemeden kredi imkanı sağladıklarını belirterek, "Yeni iş açacak olan ilkokul mezunu bayanlara 10 bin TL kredi, eğitim sertifikası ve 5 yıl iş deneyimi olan bayanlara 50 bin TL, yüksekokul ve üniversiteden mezun olan bayanlara 50 bin TL, yine yüksekokul ve üniversite mezunu olup en az 5 yıl iş tecrübesi olan bayanlara ise 75 bin TL kredi imkanı sağlıyoruz. Bunun yanında kurmayı düşündüğü iş kolu ile ilgili olarak yüksekokul, üniversite mezunu olup diploması bulunan ve en az 5 yıl iş deneyimi olan bayanlara ise 95 bin TL kredi veriyoruz" dedi. 
Girişimci kadınların bu krediden faydalanabilmesi için TOBB Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu üyelerinden destek istediklerini ifade eden Göktürk, "Balıkesir`de aktif ve yoğun bir şekilde görevler yaptığınızı biliyoruz. Bu krediyi kullanmak isteyen bayanlara sizler aracılığı ile ulaşmak istiyoruz" dedi.
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Balıkesir İl Başkanı Nurbin Tüfekçioğlu ise, kadın girişimciler olarak iş sahibi olmak isteyen birçok bayanla iletişime geçtiklerini belirterek, "Kadınlarımızın kendi işinin sahibi olarak toplum da bir yer edinmesi bizler için çok önemli. Kadın Girişimciler olarak bu konuda bizim de çalışmalarımız mevcut. Sizlere de bu konuda destek olmaktan son derece memnun olacağız" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli