Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Kadın Konukevi, CHPnin takibinde

Kadın Konukevi, CHPnin takibinde

Şiddet mağduru kadının korunması yetersiz.

Şiddet mağduru kadının korunması yetersiz.
CHP`li bayan milletvekilleri, "kadın Konukevi"ni ziyaret etti.
CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova, Ankara`da ki `Kadın Konukevlerini` ziyaret edip, konukevlerine sığınan şiddet mağduru kadınların sorunları görüştüklerini açıkladı.
CHP Kadın ve Çocuk Hakları İnceleme ve İzleme Komisyonu üyesi olan CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Edremit`te yaptığı basın açıklamasında, Bursa Milletvekili Sena Kaleli, İstanbul Milletvekili Ayşe Eser Danışoğlu ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer` den oluşan ekibin, Ankara`da kadın konukevlerini ziyaret edip, konukevlerine sığınan şiddet mağduru kadınların sorunlarını görüştüklerini bildirdi.
Kadın Konukevlerindeki şiddet mağduru kadınların sorunlarını yerinde dinlediklerini belirten Akova, "Sığınma evlerindeki kadınlar ve çocukları halen can güvenliği korkusu yaşamakta ve hayata yeniden nasıl başlayacakları endişesi taşımaktadırlar. Kadın Konukevleri ziyaretlerinden, her ne kadar ayrıntılı yasalar hazırlansa da, uygulamada şiddet mağduru kadının korunmasının yetersiz olduğu net olarak anlaşılmaktadır. Şiddet gören kadın ve çocuğun topluma kazandırılması için öncelikle ekonomik açıdan destekleyici, kadının kendi başına ayakta kalmasını sağlayıcı politikalar üretilmelidir." şeklinde konuştu.
Akova, Komisyonun Ankara`da `Kadın Konukevleri` ziyaretlerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bürokratlarının da katıldığını söyledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli