Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

KADINA ŞİDDET BALIKESİR´DE KONUŞULDU

KADINA ŞİDDET BALIKESİR´DE KONUŞULDU

Balıkesir Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 28 Şubat-1-2 Mart tarihleri arasında yapılacak ?Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Hazırlık Çalıştayı? başladı.

Balıkesir Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 28 Şubat-1-2 Mart tarihleri arasında yapılacak ?Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Hazırlık Çalıştayı? başladı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı" kapsamında 2018 ? 2021 yıllarını kapsayacak 3. dönem çalışmalarla ilgili 28 Şubat ve 1-2 Mart 2018 tarihleri arasında ilimizdeki tüm paydaş kurumların katılımıyla çalıştay düzenleniyor.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan açılış programında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ´Kadına şiddet insanlığa ihanet´ konulu video gösterildi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Sosyal Hizmet Uzmanı Güzin Akbaba, Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele İl Eylem Plânı hakkında bir sunum yaptı.
Çalıştayda, kadına yönelik şiddetle mücadelenin, toplumsal cinsiyete dayalı eşitsizlikleri ortadan kaldırma stratejisinin bir parçası olduğu kaydedilerek "eylem planları ise bu stratejinin hayata geçmesi için temel karar alanlarını, yapılması gerekenleri, kurumsal sorumlulukları ve işbirliği alanlarını belirleyen yol haritalarıdır." denildi.
Çalıştayda belirlenen önerilerin öncelikli olarak bakanlığa iletileceği, bundan sonraki adımlarda taslak plan valilik aracılığıyla kurumlara yollanarak görüşleri alınacak.
Etkinlikte bir konuşma yapan Vali Ersin Yazıcı ise, kadına yönelik şiddet ile mücadelede değerler eğitimi ve iletişimin önemli yararlar getireceğini söyledi.
"Okullarda öğrencilere bizi biz yapan insanlığa özgü değerlerle ilgili eğitim verilmesi şiddeti önlemede büyük etken" ifadelerini kullanan Vali Yazıcı, böylece çocukların gelecekte daha olumlu daha düzgün davranış kalıplarını kazanmasının sağlanacağını dile getirdi.
Kadına şiddetle mücadelenin önce ailede başladığına işaret eden Vali Yazıcı, "Kadına yönelik şiddetle mücadele çok yönlü bütüncül bir yaklaşımı gerektirmektedir. Toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı bir mücadele içerisinde olması gerekmektedir. Aile bağlarının güçlenmesi şiddeti önleyecek en büyük etken. Değerler eğitimi ile değerlerimizi güçlendirmeliyiz. Şiddete çare aileyi, değerlerimizi ve adalet duygusunu güçlendirmekten geçiyor." şeklinde ifade etti.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli