Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Kadına şiddete Bandırma tepkisi

Kadına şiddete Bandırma tepkisi

?Yasalar yetmiyor, ölümler bitmiyor

?Bandırma Emekçi Kadın Platformu?, ?25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü? kapsamında bir etkinlik düzenledi.
Platform bileşenlerini oluşturan kuruluşlar, ellerinde kadına şiddeti protesto eden pankartlarla ?Sevgi Yolu?ndan geçerek cumhuriyet alanına geldiler. Alanda çeşitli konuşmalar yapıldı. 

?Ekmek ve Gül Topluluğu? Başkanı Zeynep Uyar, hayata renk katan ve emek üreten kadınlara hak ettikleri değerin verilmesi gerektiğine işaret ederek, kadın cinayetlerinde tahrik indirimi yapılmaması gerektiğini belirtti.
CHP Bandırma İlçe Kadın Kolları Başkanı Durdugül Öztürk, ülkemizde her üç kadından birinin şiddet gördüğüne ve bunun yüzde 35´lik oranı oluşturduğuna dikkat çekildi. Öztürk, devletin, şiddet gören kadınlara etkin koruma sağlaması gerektiğine işaret ederek, ?Şiddet nedeniyle bir kadının yaşamını yitirmesi devletin sorumluluğudur? dedi.
İYİ Parti Bandırma İlçe Kadın Kolları Sorumlusu Münevver Özkan, ülkemizde kadınların sosyal yaşamda erkek egemen bir toplumla mücadele etmek zorunda kaldıklarını vurgulayarak, kadın-erkek eşitliği konusunda hukuksal düzenlemelerin sağlamlaştırılması gerektiğinin altını çizdi. Özkan, ?Devlet, kız çocuklarının yetiştirilmesine önem vermeli, kadınlara daha geniş iş olanakları sağlamalıdır? diye konuştu. Özkan, konuşmasını ?güçlü kadın, güçlü Türkiye? diyerek tamamladı.
Kadın Dayanışma Bandırma Temsilcisi Muazzez Palta, 14 cesur kadın olarak kadın hakları konusunda yola çıktıklarını, iki yıl süreyle projeler hazırladıklarını belirterek, şunları söyledi:
?Selim Panç´ın başkanlığındaki Bandırma Kent Konseyi döneminde konseyin genel kurulunun onayıyla ?Kadın Danışma Merkezi´ açılmıştı. Bu merkez olarak yedi yıl içinde 100´e yakın kadına destek verdik. Biz destek olmasaydık Bandırma´da şiddet kurbanı olarak 5 kadının cesedi çıkardı. Ama geçtiğimiz günlerde Kent Konseyi´ne seçilen yeni yönetim, genel kurul kararı olmaksızın ?Kadın Dayanışma Merkezi´ni kapattı. Bandırma´da 70 bin kadın yaşıyor. ?Kadın Dayanışma Merkezi´nin Kent Konseyi veya belediye bünyesinde yeniden açılmasını istiyoruz.?
Bandırma Belediye Başkan Vekili Av. Merve Polat da konuşmasına, şiddetin kimden gelirse gelsin veya kime yönelik olursa olsun kabul edilemeyeceğinin altını çizerek, kadına şiddet konusunda yasaların yetersiz kaldığını öne sürdü. Polat, şu değerlendirmede bulundu:
?Kötülerin bu kadar cüretkâr olması, iyilerin sessiz kalmasındandır. Ailelere sesleniyorum. Çocuklarınız arasında ayırım yapmayın. Hükümete sesleniyorum. Kadına şiddeti önlemek için yasalarda derhal yeni düzenlemeler yapın ve eğitim sisteminde yapacağınız yeni düzenlemelerle gerekli önlemlerin alınmasını sağlayın.?
Polat, konuşmasını ünlü halk ozanı Neşet Ertaş´ın, ?Kadınlar insandır, erkekler insanoğlu? diyerek tamamladı.
Etkinliğin sonunda, ?Bandırma Emekçi Kadın Platformu? sözcüsü İpek Çetinkuş, platform bileşenleri hakkında bilgi verdi.
Etkinlikteki konuşmalar arasında, son yıllarda cinayete kurban giden kadınların isimleri verilerek canlandırmalar yapıldı.
Etkinlik sırasında ayrıca, başta ?Yasalar yetmiyor, ölümler bitmiyor? olmak üzere sloganlar atıldı. Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı