Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

KADINLAR İŞKUR´UN DESTEĞİYLE ARTIK?ÜRETİMİN?İÇİNDE

KADINLAR İŞKUR´UN DESTEĞİYLE ARTIK?ÜRETİMİN?İÇİNDE

Bandırma Sevgi Evlerinde yetişen 18 yaşındaki Gülsüm Aydın, İŞKUR aracılığıyla girdiği yemek şirketinde genç yaşına rağmen kendi ayakları üzerinde durarak alnının teriyle ekmek parasını kazanıyor.

Bandırma Sevgi Evlerinde yetişen 18 yaşındaki Gülsüm Aydın, İŞKUR aracılığıyla girdiği yemek şirketinde genç yaşına rağmen kendi ayakları üzerinde durarak alnının teriyle ekmek parasını kazanıyor. Gülsüm´ün en büyük hayali ise gastronomi eğitimi alarak iyi bir aşçı olmak, kendi işini kurmak.
Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, İŞKUR ve KOSGEP desteği ile Bandırma´da kurulun işletmeleri ve çalışanlarını İŞKUR Müdürü Emrullah Narin ile birlikte ziyaret etti.
100. Yıl Mahallesi´nde bulunan Bandırma Yemek Sanayini ziyaret eden Yazar, burada İŞKUR aracılığıyla çalışma yaşamına başlayan, sevgi evlerinde yetişmiş Gülsüm Aydın´la yakından ilgilendi.
İş yeri sahipleri Mustafa Kemal Koçak ve Ahmet Eker Kaymakam Yazar´a işletmeleri hakkında bilgi verdi. Koçak, ?2 yıl önce KOSGEP kredisi ile başladık. Başladığımızda sayımız ikiydi şu an için 15 çalışanımız var. Artık 1500 kişiye yemek hizmeti veriyoruz. Birçok kuruluşa taşımalı yemek hizmeti veriyoruz. Bandırma´da istihdam oluşturmak istiyoruz. Burada Gülsüm kardeşimiz zaten bizim de kızımız sayılır. Gerek burada çalışırken gerekse de eğitim hayatında elimizden geldiğince yanında olacağız.? dedi.
Kaymakam Yazar da ?Kızımız devletin koruması altında olan bir kızımız biz sonuna kadar arkasındayız. Girişimci ve istekli bir öğrencimiz. Gastronomi okumak istiyor biz de onun sonuna kadar destekçisiyiz. İnşallah oda ileride iyi bir aşçı ve iş yeri sahibi olacak.? diye konuştu.
"KADINLAR BU İŞE DAHA YATKIN"
Kaymakam Günhan Yazar, üç erkek ustabaşının dışında 22 kadın işçinin çalıştığı ve Kanada, Amerika gibi ülkelere ihracat yapan Kaleli Mermer isimli yine KOSGEP desteği ile kurulan işletmeyi ziyaret etti. Kaymakam Yazar´a bilgi veren İşletme sahibi Mert Kilitçi, işletmeyi 7 ay önce kurduklarını belirtti. Kilitçi, ?Mozaik mermer yapıyoruz, doğal taş çalışıyoruz. Mutfaklara banyolara uyguluyorlar. 3 ustamız dışında 22 çalışanımız bayan, kadınlarımız bu işe daha yatkın. Kanada ve Amerika´ya ihracat yapıyoruz.? dedi. Kaymakam Yazar, Bandırma´da kadınların sanayi üretiminde önemli rol oynadığını kaydederek, ? Burada çalışan kadınlarımız İşkur desteği ile çalışıyor. İşkur firmalarımıza bazı destekler veriyor. Bu hem firmamızın hem de devletimizin avantajına oluyor.? diye konuştu.
Haber : Tufan Dalgıç



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli