Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Kadınlar Gününe Özel Konser

Kadınlar Gününe Özel Konser

CHP Erdek İlçe Teşkilatı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle dün Cumhuriyet Meydanında bir halk konseri gerçekleştirdi.

CHP Erdek İlçe Teşkilatı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle dün Cumhuriyet Meydanında bir halk konseri gerçekleştirdi.
Konserde sahne alan Pop Sanatçısı Orhan Ölmez ile CHP Erdek Belediye Başkan adayı Hüseyin Sarı, birlikte düet yaparak Cumhuriyet Alanına gelen vatandaşları coşturdu.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü`nü dün yaptıkları halk konseri etkinliği ile kutlayan CHP Erdek İlçe Teşkilatı hem halkı eğlendirdi hem destek istedi.
Cumhuriyet Meydanındaki konsere CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, CHP Balıkesir eski Milletvekili Ergün Aydoğan, CHP Kırklareli eski Milletvekili Hasan Tahsin Uzun, CHP Erdek Belediye Başkan adayı Hüseyin Sarı ile CHP Erdek Belediye Meclis üyesi adayları katıldı.
Orhan Ölmez sahne almadan kısa bir konuşma yapan eski milletvekilleri, hükümete 17 Aralık operasyonları ve sonrasında çıkan ses kayıtları ile yüklenirken, CHP Milletvekilli Namık Havutça ise 31 Mart sabahı Erdek Belediyesi binasına 6 ok bayrağını Hüseyin Sarı ile beraber asacaklarını öne sürdü.           
Milletvekillerinden sonra söz alan CHP Erdek Belediye Başkan adayı Hüseyin Sarı, konser alanında bulunan vatandaşlara Kınalı Ali öyküsünü anlatarak kadınların kurtuluş savaşında taşımak zorunda oldukları yüke değindi.
Ardından hükümeti eleştirmeye başlayan Sarı, "Bugün bazıları Başbakan, Milletvekili, Cumhurbaşkanı ve hatta bizler Belediye Başkanı oluyorsak, bunun için aday olabiliyorsak, Sultan Vahdetinin soyundan geldiğimiz için değil. Atatürk`ün kurmuş olduğu Cumhuriyet rejimi sayesindedir. Bugün Atatürk ve silah arkadaşlarına dil uzatan o hırsızlar yatıp kalkıp dua etsinler ki Atatürk bu ülkede hukuk sistemini kurdu. Eğer o şeriat sistemi olsaydı bu hırsızların kolları elleri kesilirdi" dedi. 
Konuşmasında yerel yönetime de eleştirilerde bulunan Sarı, Erdek Belediyesi`ni kendisinin 38 milyon lira borç ile bırakıldığını ancak aradan geçen 5 senede borcun 120 milyona ulaştığını, buna paralel olarak da Erdek`e yapılmış olan hizmetlerin hepsini toplasan aradaki 80 trilyon değeri taşımadığını iddia etti.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`a da seslenen Sarı "Buradan mevcut belediye başkanına sesleniyorum. Enkaz devralmış ya yalan. Eğer yüreği varsa istediği her platformda isterse Cumhuriyet Meydanın da isterse dilediği basın kuruluşunda çıksın karşıma. Ama çıkamaz, çünkü çıkarsa devletin resmi müfettişlerinin raporlarını suratına fırlatacağımı biliyor. Hani şimdilerde propaganda yapıp ekranlardan gösteriyor ya o yaptığı 5 tane parkı, 300 metre yolu, o yaptığını iddia ettiği hizmetleri, hepsinin maddi giderlerini toplayın eğer 80 trilyon yapıyorsa buradaki herkes gitsin ona oy atsın" dedi. 
Kendisinin belediye başkanı olması ile birlikte Erdek`in yeniden canlanacağını söyleyen Sarı "Artık Sarı dönemi geliyor. Bugünkü konser daha başlangıçtı. Erdek`i o şaşalı dönemlerine geri döndüreceğiz" dedi. 
Hüseyin Aysan`ın geçen 5 senede hiçbir halk konseri organizasyonu yapmadığını söyleyen CHP Erdek Belediye Başkan adayı Sarı "Erdek`te benden sonraki dönemde halk konseri hiç yapılmadı. Bizde bilirdik bugünkü etkinliği Agride yapmayı başka kapalı bir alanda yapmayı. Ancak hani o senin eleştirdiğin Meydan konserleri var ya, işte biz onları Erdek`imizin içerisinde bulunan esnaf vatandaşlarımız para kazansın diye yaptık. 10 yıl boyunca bunun için çabaladık uğraştık ve bu tür etkinlikleri yaptık, yapmaya da devam ediyor ve edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.
Ardından tüm meclis üyelerini sahneye davet eden Hüseyin Sarı, tüm Erdek halkının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak sahneyi Orhan Ölmez`e bıraktı.
Sanatçı Ölmez, yaklaşık 1,5 saat boyunca söylediği şarkılarıyla bayanları çoşturdu.
Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli