Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kadınların Semineri Büyük İlgi Gördü

Kadınların Semineri Büyük İlgi Gördü

Bandırma Belediyesi ve Bandırma Ticaret Borsası Kadın Girişimcileri Kurulu birlikteliğinde, Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kadın ile Kadına Dair Konuşulacak Çok Şey isimli panel büyük ilgi gördü.

Bandırma Belediyesi ve Bandırma Ticaret Borsası Kadın Girişimcileri Kurulu birlikteliğinde, Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Kadın ile Kadına Dair Konuşulacak Çok Şey “ isimli panel büyük ilgi gördü.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Buket Boyacı, konuşmasında panelistlere ve katılanlara teşekkür etti.
İkinci konuşmayı Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin yaptı. Şehit düşen dört pilota rahmet, ailelerine başsağlığı dileyen Sezgin, ”Biz, Bandırma Ticaret Borsası olarak kadın girişimcilerine büyük değer veriyoruz. Çünkü girişimcilere, özellikle de kadın girişimcilere bu ülkenin çok ihtiyacı var. Devletimizin herkese iş bulma ve istihdam yaratma şansı yok. Burada görev odalara ve borsalara düşüyor. Bizler çok sayıda girişimci yetiştirerek, yeni iş sahaları açmalıyız. 2023 yılı hedeflerimizin başında gelen, dünyadaki 10 büyük ekonomisi içinde yer almak istiyorsak kadın girişimcilerimizi artırmalıyız.”
Ardından söz verilen Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, “Maalesef biz Türk toplumu olarak bazı şeyleri anlayamadığımız, kavrayamadığımız, ya da algılayamadığımız için hâlâ birbirimiz kandırıyoruz, hâlâ rol yapıyoruz. Birer tane balonu havaya şişirip fırlatıyoruz. Bunu da özgürlük zannediyoruz. Hâlâ şov yapıyoruz. Onun için hepimiz bilinçli, akıllı ve iyi faaliyetler yapmak zorundayız. Düşünürler diyor ya; iyi olmak yetmez, aktif iyi olmak gerek. Bir kenarda, bir köşede taş gibi durup hiç kimseye zararı olmayan , yararı da bulunmayan iyi bir taş olmak mı, yoksa bir şeylere hayrı olan aktif iyi olmak mı gerek? Bizim aradığımız, aktif iyi olmak. Aklımızı bir yerlere kiralamayalım. Dünyada ev dükkan, gelinlik, elbise kiralanır ama akıl kiralanmaz. Kiralık akıl yoktur. Aklımızı kiralamayalım. Hâlâ ülkemiz dünyada tüm kıtaların birleştiği bir yerde köprü görevi konumunda bulunuyor. Kendimize has özellikleri, örf ve adetleri olan bir ülkeyiz. Kadın- erkek ayrımı yapmadan herkese önce insan olarak bakmalıyız. Hanımı ve üç kızıyla beraber yaşayan bir baba olarak kadınların sorunlarını yakinen biliyorum. Bugünlerde artarak yaşanan kadına yönelik şiddet hareketlerini kabul etmek mümkün değil. Başka bir yönüyle de bakıldığında kadını ortada bir obje olarak görmek de beni rahatsız ediyor. Erkekler sıkıntılarını dışarıda paylaşarak azaltırken, kadınlarımız çoğunlukla bundan da mahrum durumdalar ‘’dedi.
Daha sonra panelistlerin konuşmalarına geçildi. Nuray Kargı’nın moderatörlüğünde, Balıkesir Üniversitesi Bandırma İİBF İngilizce Okutmanı Özlem Serpen, ‘’Kadının Eğitimi ve İstihdamı”, Avukat Asuman Korzay, ‘’Kadın ve Çocuk Hakları”, Bandırma Meslek Yüksek Okulu(MYO) Öğretim Üyesi Aydeniz Akdeniz Ar da, ‘’Kadın ve Medya Algısı’’ konularında bilgilerini paneli izleyenlerle paylaştı.
Panel sonunda Borsa Kadın Girişimciler Kurulu, panelistlere plaket verdi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false