Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Kadir Gecesi Piri Reis Camii´nde coşkuyla kutlandı

Kadir Gecesi Piri Reis Camii´nde coşkuyla kutlandı

On bir ayın sultanı Ramazan Ayı içinde bulunan Kadir Gecesi münasebetiyle tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de halkımız camilere akın etti.

On bir ayın sultanı Ramazan Ayı içinde bulunan Kadir Gecesi münasebetiyle tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de halkımız camilere akın etti.
Kadir Gecesi´nin bereketinden ve feyzinden daha fazla istifade etmek isteyen vatandaşlarımız iftarın hemen ardından camileri doldurmaya başladı.
Kadir Gecesi münasebetiyle Erdek İlçe Müftülüğü tarafından Piri Reis Camii´nde program düzenlendi.
Piri Reis Camii´ndeki programda, Teravih Namazı öncesi cemaate vaaz verildi.
Vaaz´da; Kadir Suresi okunurken, dinimizde Kadir Gecesi´nin apayrı bir yeri olduğu, Kur´an-ı Kerim´in bu gecede nazil olmaya başladığı, bu gecenin bin aydan daha hayırlı bir gece olduğu, bu geceyi hakkıyla idrak edebilenlerin geçmiş günahlarının affedileceğini, Ramazan ayının 27. Gecesinin Kadir Gecesi olarak idrak edildiği cemaatle paylaşıldı.
Vaiz, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: ?Bu gece, ihya edildiği zaman bin aydan, bir ömürden daha hayırlı bir gece. Bu gece, Yüce Rabbimizin inayetiyle meleklerin, Cebrail (a.s.) yeryüzüne indiği bir gece. Bu geceye, Cenab-ı Hakk (c.c.), Kadir Gecesi dedi. Bu gece, Kur´an gecesi. Bu gece, bağışlanma gecesi. Bu gece, bir ömre bedel ibadetlerle Rabbimize yönelme gecesi. Bu feyizli, bereketli, bin aydan daha hayırlı bir geceye bizleri eriştirdiğinden dolayı Yüce Rabbimize hamd-ü senada bulunuyor, O´nun Habibine, Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.)´e salat ve selamda bulunuyoruz. Önemli olan bu geceyi hakkıyla idrak ve ihya etmektir. Kaza ve nafile namazlar kılarak, Kur´an-ı Kerim okuyarak, tövbe istiğfar ve dua ederek bu geceyi en iyi şekilde geçirelim. Ailemiz, şehrimiz, ülkemiz, Âlem-i İslam ve dünyanın huzur ve sükunu için dualar edelim.?
Vaaz sonrasında teravih namazı eda edildi. Namazdan sonra din görevlilerimiz tarafından Kur´an ziyafeti verildi ve sonunda da hatim duası yapıldı. Hatim duasında ülkemizin birlik ve beraberliği için, ayrıca dünyanın dört bir tarafında akan kan ve gözyaşının dinmesi için de dua edildi. Piri Reis Cami imamı Mehmet Aydın tarafından geleneksel hale gelen tesbih namazı kıldırıldı.
Program sona erdikten sonra camiden çıkan cemaate, Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü görevlileri tarafından, paket süt ikram edildi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli