Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Kadir Dadan İYİ Parti’de

Kadir Dadan İYİ Parti’de

Erdekli Dr. Kadir Dadan, İYİ Parti saflarına üye olarak katıldı.

Uzun yıllar Erdek'te doktorluk yapan ve geçtiğimiz günlerde emekliye ayrılan Dadan, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Siyasete yeniden merhaba,

2019 yerel seçimlerinde Erdek belediye meclis üyeliği adaylığı için yaşadığım kısa süreli siyaset maceramı, bu kez sade bir üye olarak ve başka bir kulvarda sürdürmek için ilk adımları atıyorum. Ülkemiz çok ciddi bir toplumsal ve ekonomik kriz yaşıyor. Konulan kurallar yaşadığımız toplumsal gerçekliklerin sorunlarına çözüm getirmediği gibi, kuralların uygulanması da kişiden kişiye değişiklik gösteriyor. İnsanlar toprağından ve üretimden kopmuş, önceden edindiğini ya da ebeveynden elinde kalanı satarak var olabiliyor. Dar gelirliler için yaşam tam bir işkenceye dönüşmüş durumda. 

Bu tablodan kolay bir çıkış yok. Büyük bir mücadele verilmesi ve çalışan orta sınıf ile sermaye kesiminin kuralları adil olarak belirlenmiş ve eşit bir şekilde uygulanan yeni bir ortak gelecek için yeni bir siyasi merkezde bir araya gelmesi ve demokrasiyi bu kez tabandan inşa etmesi gerekiyor.

Ömrümün çeyrek yüzyılını çevre ve yeşil mücadelelere verdim. Gıda egemenliği ve sanayi karşıtı mücadele başta olmak üzere ekolojinin her alanında yazdım, çizdim, eyledim. Türkiye’de yeşil politikanın taban demokrasisi temelli olması için hem teoriğine hem de pratiğine damga vuran çalışmalar yaptım. Hemen her mücadelede siyasi aidiyeti başka hareketlerde olan insanlarla birlikte oldum. ‘Benim olsun’ diye değil, ‘Bizim Olsun’ diye çaba içine girdim. Sonunda benim 16 yıl önce politik çerçevesini çizerek ifade ettiğim bir isme, başka bir siyasi hareket tarafından gerekçe gösterilerek el konuldu. Yaşayarak gördüm ki, bir biz vardır bizde senden dışarı. Acı ama gerçek. Vardır herhalde onların da bir bildiği. Bu ülkeye barışı getirsinler, başka bir şey istemem.

Benim de bir bildiğim var. Ömrümün kalanında demokrasinin tabandan inşasına katkı vermek amacıyla kırsal dönüşüm için mücadele edeceğim. Bunu yaşadığım toplum destek olduğu derecede kendi gerçekliğime ve ülkemin gerçeklerine uygun olarak İYİ Parti çatısı altında gerçekleştirmeye çalışacağım. Kamuoyuna saygılarımla duyururum.”

Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Kadir Dadan Parti’
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı