Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kadrajdan Biyosistematiğin Karesi” projesi kabul edildi

  Kadrajdan Biyosistematiğin Karesi” projesi kabul edildi

Balıkesir Bilim ve Sanat Merkezi çok önemli bir projeye imza atıyor.

Balıkesir Bilim ve Sanat Merkezi çok önemli bir projeye imza atıyor.
Balıkesir Bilim ve Sanat Merkezi tarafından hazırlanarak TUBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları çağrısına sunulan Kadrajdan Biyosistematiğin Karesi” adlı biyoloji projesi ülke genelinde ilk 39 proje arasına girdi. Bu projenin Türkiye'deki tüm Bilim ve Sanat Merkezleri içinde kabul edilen iki projeden biri olduğu açıklandı.
Proje yürütücülüğünü Balıkesir Bilim ve Sanat Merkezi Biyoloji öğretmeni Selma Caner'in yaptığı çalışmada, okul müdürü Muzaffer Çakır ve müdür yardımcıları Mehmet Tuna ve İsmail Gümüş uzman personel olarak görev yapacak.
Balıkesir Bilim ve Sanat Merkezi 8. Sınıf öğrencileri içerisinden seçilen 25 öğrenci ile proje, 30 Mayıs- 07 Haziran 2015 tarihleri arasında eşsiz bir doğal güzelliğe sahip Çanakkale Ayvacık Kartal Yuvası Butik otelde bir doğa-yaz kampı şeklinde gerçekleştirilecek.
Öğrenciler, projenin içinde yer alan doğa fotoğrafçılığı çalışması ile sanata, dalış ve oryantiring çalışması ile spora yönlendirilirken, ayrıca Balıkesir Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'den katılan, Canlı Sistematiği konusunda alanında uzman akademisyenlerle bizzat doğal yaşam içinde doğayı bir fen laboratuvarına çevirerek, yaşadığı canlıları yakından tanıma fırsatını, zenginleştirilmiş bu öğrenme ortamında kazanacaklar. Böylelikle öğrenilenlerin kalıcı olmasını sağlanacak. Bu projeyle öğrencilerin hayatları boyunca unutamayacakları eşsiz bir deneyim kazanacakları kaydedildi.
Balıkesir Karesi Belediyesinin de desteklediği bu proje ile öğrenciler, Kaz Dağları'nın tüm endemik bitki ve hayvanlarını yakından tanıma, Ege Denizi'nin canlı sistematiğini, tüple dalış yaparak yakından inceleme fırsatı yakalayacak. Ayrıca yakın çevresindeki mikroskobik canlılar ve mantarlar da incelenecek. Tüm bu canlıları incelerken fotoğraf karelerine dökecekler ve çektikleri fotoğrafları gerek kendi okulları gerekse Balıkesir'in önemli noktalarında sergileyecek. Tam bir doğa kampı içinde yaşayacak olan öğrenciler ileriki yaşamlarında binalarda içerisinde oturan bireyler değil doğa ile barışık evler inşa eden birer biyomimarlar haline gelmesi hedefleniyor.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli