Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Kafaoğlu: "Balıkesir´in Şebeke Suyu Sağlıklı"

Kafaoğlu:

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Avşa Adası´ndaki deniz suyu arıtma tesisinde yürütülen çalışmaların, Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdare Başkanlığı İçme Suyu Arıtma Tesisleri´nde takip edildiğini açıkladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Avşa Adası´ndaki deniz suyu arıtma tesisinde yürütülen çalışmaların, Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdare Başkanlığı İçme Suyu Arıtma Tesisleri´nde takip edildiğini açıkladı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, BASKİ Genel Müdürü Talat Özen, BASKİ Genel Müdür Yardımcıları İzzet Günal ve Seyfi Küçükgöncü ile birlikte Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdare Başkanlığı İçme Suyu Arıtma Tesislerini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren BASKİ Genel Müdürü Talat Özen ?Tesisimiz 220 bin m3 kapasiteli olup, kış aylarında 90 bin m3, yaz aylarında 120-150 bin m3 kapasitede çalışıyor. Sistemimiz Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü kriterlerine uygun olarak vatandaşlarımıza kaliteli, sağlıklı, temiz içme suyu vermektedir. Arkadaşlarımız 7/24 çalışmaktadır. Sistemimiz de giriş suyundan çıkış suyuna kadar bütün sistemimiz online, değerlerimiz laboratuvarlarda sularımız tahlil edilmekte, kirlilik, bakteri oluşumu anlık olarak izlenmektedir? dedi.
Tesisle gurur duyduğunu söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´da, ?Balıkesir´in içme suyu İkizcetepeler Barajı´ndan gelerek burada işlem görüyor, buradaki çalışmaları adım adım takip ettik. Gerek Sağlık Bakanlığı, gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın tüm kriterlerine uyan sistemiyle, laboratuvarları, bakteri ölçüm laboratuvarları ve diğer çalışmalarıyla Balıkesir´de su güvenli bir şekilde musluktan içilebilir. Sistem tam otomatik olarak çalışıyor, personelimiz 3 vardiya çalışıyor. Su nerede, hangi seviyede veya herhangi bir problem var mı bunlar online olarak burada bakılıyor. Hedefimiz bütün Balıkesir´deki içme suyu arıtma tesislerini buradan yönetebilmek, bunlardan ilkini gerçekleştirdik. Avşa Adası´ndaki deniz suyu arıtma tesisini buradan takip ediyoruz. Tesislerimizin kapasitesi oldukça yüksek, Balıkesir´in 30-40 yıl daha suyla ilgili herhangi bir problemi yok. Büyükşehir olduktan sonra Balıkesir güzergahında bulunan 12 kırsal mahallemize de buradan su temin ediliyor. Vatandaşlarımız hiç endişe etmesinler suyumuz sağlıklı. Her yönüyle denetlenen, numuneleri alınan, laboratuvarı güçlü bir tesise sahibiz. Tesisler yıllar önce yapıldı, bu tesisleri geliştirerek işletiyoruz. Laboratuvarımızı akredite ederek civar illerden tahlil de yapabileceğiz. Balıkesir temiz su içmeye devam edecek. Balıkesirli vatandaşlarımız güvenli ve sağlıklı suyu musluklardan gönül rahatlığı ile içebilirler.? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu