Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kafaoğlu, bölgemizi ilgilendiren 2 önemli projenin adını açıkladı

Kafaoğlu, bölgemizi ilgilendiren 2 önemli projenin adını açıkladı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Erdek limanı ve şehir içi araç trafiği yükünü azaltmak için Erdek Körfezi´nde yer alan Edincik altına RO-RO limanı yapılacağını söyledi.

Kafaoğlu, ayrıca ?Şehir 2023? Projesi ile Balıkesir´de iki yerleşim alanına 10 milyon dolarlık 25´er bin nüfuslu iki akıllı kent oluşturulacağını bildirdi.

Edincik altına RO-RO Limanı
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bandırma Cumhuriyet Meydanı´nda 5 bin kişiye verilen iftar yemeği öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Erdek limanı ve şehir içi trafiğinin yükünü azaltmak için Erdek Körfezi´ndeki Edincik altına RO RO limanı yapılacağını aktardı.
Erdek limanının büyük sıkıntıda olunduğunun bilindiğini ifade eden Kafaoğlu "Bütün yük kamyonları Erdek´in içinden geçiyor. Bu kamyonları Erdek´in içinden geçmemesi için Edincik altında RO-RO limanı projemiz var. Liman olduğunda Marmara Adası, Avşa Adası ve Tekirdağ´a gidip gelecek olan kamyonlar bu limanı kullanacaklar. Tabi belediyenin bütçesinden ziyade, özel sektörün bütçesini kullanmamız lazım. Yani tam özel sektör ortaklığıyla yapılabilmeli formülleriyle çalışıyor arkadaşlarımız" bilgisini verdi.
Tatlısu Mahallesi´ne 25 bin nüfuslu "Akıllı Yeşil Kent" Projesi
Akıllı Yeliş Kent projesi hakkında da bilgi veren Kafaoğlu, ?Çevre Şehircilik Bakanlığı´nın Türkiye genelinde 3 ilde uyguladığı bir proje bu. Gaziantep, Konya ve Kayseri´den sonra 4. il olarak Balıkesir eklendi. Şehir-2023 hem bizi tarihimizden koparmayan proje, çok katlı binalar değil, öz kültürümüzle bağlantılı. Akıllı yeşil yeni kentler oluşturmak. Akıllı otoparklar, akıllı ışıklar, akıllı kavşaklar ve çok katlı olmayan bir mahalle kültürünü de içinde barındıran üniversitelerle birlikte koordine edilen 10 milyon dolarlık bir proje bu. Balıkesir´de iki ayrı nokta tespit ettik. Birincisi Erdek´e bağlı Tatlısu mahallesinde 730 dekarlı bir alan. Balıkesir merkezde de Gaziosmanpaşa mevkiinde bir alan ikisi üzerinde de bakanlıklar gelip incelemelerini yaptılar. Buraları hazine arazisi olduğu için buraların rezerv alanı olarak ilan edilmesi gerekiyor. Bittiğinde belediyemize devredilecek. Belediyede muhtemelen Baltok marifetiyle ve yüklenici firmalarla 25´er bin nüfuslu iki şehir oluşturacak? diye konuştu.
Balıkesirspor gibi Bandırmaspor´a da sahip çıkacağız.
Balıkesirspor ve Bandırmaspor´un ilin kulüpleri olduğuna vurgu yapan Kafaoğlu "İki kulübümüzden birisi 1. Ligde diğeri 2.Lig de profesyonel futbol liginde mücadele ediyorlar. Bandırmaspor´unda 1. Lige çıkma noktasında ciddi gayretlerimiz oldu ama olmadı, spor bu her türlü sonuca hazır olmak lazım. Desteklerimiz mütevazi de olsa oluyor. Tüm spor kulüplerinin ekonomik sıkıntıları var. Türkiye´nin dört büyük kulübünün de ekonomik yönden borçları ve sıkıntıları olduğu gibi borcu olmayan ekonomik sıkıntı içerisinde olmayan kulüp sayısı Türkiye´de Süper Lig´de dahil olmak üzere bir elin parmaklarını geçmez. Borçların değişik gerekçeleri var tabi. Ama Balıkesispor ve Bandırmaspor bizim kulüplerimiz olduğu için biz de mutlaka laf üstüne laf koyan değil, taş üstüne taş koyma çabası içindeyiz. Samimiyiz, gayretliyiz. Bu noktada Balıkesirspor gibi Bandırmaspor´a da sahip çıkacağız. Elimizdeki imkanlar ölçüsünde desteğe ve yardıma devam edeceğiz. Hedefimiz iki güzide kulübümüzü mali sıkıntıdan kurtarmak? diyerek sözlerine ekledi.
Haber : Ahmet Pesen



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli