Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kafaoğlu, Erdek´te yaşanan afet sonrasını değerlendirdi

Kafaoğlu, Erdek´te yaşanan afet sonrasını değerlendirdi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu basın mensuplarıyla bir araya gelerek Balıkesir´de yapılan yol çalışmaları hakkında bilgiler verdi ve yerinde incelemelerde bulundu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, yol yapım ve onarım çalışmaları hakkında hafta sonunda basın toplantısı düzenledi.

Başkan Kafaoğlu 2018 yılı sonuna kadar 1125 kilometrelik yeni yol, 1200 kilometrelik yol bakım ve 1 milyon 150 bin metrekarelikte kilit parke taşı döşeme çalışmasının biteceğini açıkladı.
Toplantıya geçtiğimiz günlerde Bandırma ve Erdek´te etkili olan yağmur yağışları sonrası yaşanan doğal afetle ilgili bilgiler vererek başlayan Başkan Kafaoğlu, bu tür afetlerin dünyanın her yerinde yaşandığını söyledi.
Bu tür büyük afetlere ne alt ne de üst yapının dayanabildiğini söyleyen Kafaoğlu, ?Yaşanan yoğun yağmurdan oluşan mağduriyetin ve sıkıntıların giderilmesi için BASKİ Genel Müdürlüğü´ne bağlı 6 adet iş makinası, 3 adet kuka, 2 adet vidanjör, 13 dalgıç pompa, 1 adet 100 lt/sn santrifij pompa, 36 adet Personel ile AFAD, DSİ ve İlçe Belediyelerinin ekipleri ile birlikte teyakkuza geçti ve mağduriyetleri gidermek için yoğun mesai harcadı. Acil Çağrı Merkezi´ne gelen 945 ihbarın tamamına müdahale eden İtfaiye Daire Başkanlığı´na bağlı ekipler sel basınında 32 araç ve 115 personel ile görev yaptı. Fen İşleri Daire Başkanlığı´nın da 13 araç 16 personel ile destek verdiği çalışmalarda yapılan müdahale çalışmaları neticesi araçlarında, evlerinde, işyerlerinde hatta tarlalarında mahsur kalan 700´e yakın vatandaşımız Büyükşehir kurtarma ekiplerince güvenli bölgeye alındılar? dedi.
Açıklamalar sonrası Başkan Kafaoğlu, basın mensuplarıyla birlikte yol yapım çalışmalarını yerlerinde inceleyip çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli