Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Kalfalık ve ustalık sınavları sürüyor

Kalfalık ve ustalık sınavları sürüyor

Bandırma Mesleki Eğitim Merkezinde, Şubat 2012 dönemi kalfalık ve ustalık sınavları 7 Şubattan bu yana her gün devam ediyor.

Bandırma Mesleki Eğitim Merkezi`nde, Şubat 2012 dönemi kalfalık ve ustalık sınavları 7 Şubat`tan bu yana her gün devam ediyor.
Şubat - Haziran ve Eylül aylarında olmak üzere yılda 3 kez yapılan kalfalık ve ustalık sınavlarının Şubat dönemi başladı.
Bandırma Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü`nde 2011 - 2012 Eğitim - Öğretim yılı Şubat dönemi "Kalfalık ve Ustalık Sınavlarının" başladığı öğrenildi. 7 - 25 Şubat 2012 tarihleri arasında devam edecek sınavlar hakkında konuşan Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, 2012 yılı Şubat ayı dönemi kalfalık ve ustalık sınavlarının 7 Şubat Salı gününden itibaren başladığını bildirip, sınavların 25 Şubat`ta sona ereceğini açıkladı.
3308 Sayılı Kanun kapsamı içinde yer alan meslek dallarıyla ilgili kalfalık ve ustalık sınavlarına Erdek`ten de katılan olduğunu kaydeden M. Fatih Canbaz, "Genel Kültür ve Meslek Dersleri ile pratik uygulama derslerinden sınava giriyorlar. Kalfa olan adaylar, 2 yıl ustalık eğitimine katılarak ustalık belgesi almaya hak kazanmaktadır" dedi.
Esnaf Odasının alacak toplamı 635 bin liraya yükseldi
Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odasının mali yapısı hakkında da bilgi veren Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, odanın bugün itibarıyla üyelerinden 635 bin lira alacağı bulunduğunu bildirdi.
2011 yılında 1121 olan oda üye sayısının yeni yılla birlikte 1184`e yükselmesinin sevindirici bir gelişme olarak görülmesini isteyen M. Fatih Canbaz, üyelerin odaya olan borç miktarı 635 bin liranın, 395 bin lirası üye aidatı, 240 bin lirasının da basit usul muhasebe ücret alacağı olarak belirtti.
Basit usul mükellef sayısının 450 olduğunu kaydeden M. Fatih Canbaz, "Geçen yıl torba yasa diye bilinen borçların yeniden yapılandırılması için odamıza 96 başvuru olmuştu. Başvuruda bulunan üyelerimizden 10`u borçlarını tamamen kapatırken, 86 esnafımız ise yeniden yapılandırma başvurusunda bulunmasına rağmen, ödemelerini yasal sürelerde yapmadığından yapılandırma hakkını maalesef kaybettiler" dedi.
Esnaf ve Sanatkarlar Odasının, Erdek ve bağlı beldeler ile köylerde ticaret yapma uğraşı veren esnaf ve sanatkarımızın kendi malı olduğunu, onlara her konuda yardımcı olunan odalarına sahip çıkmalarını önemle isteyen Canbaz, oda üyesi esnafımızdan borcu olsun veya olmasın faaliyet belgesi ve bunun gibi belge tasdiki gibi v.s. belgelerin kendilerine ücretsiz sunulmasının büyük hizmet olarak değerlendirilmesini isteyip, odanın kendi ayakları üzerinde durabilmesi için üyelerden biraz hassasiyet göstermelerini istedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli