Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

Kamil Saka, Yunanlı konuklarını ağırladı

Kamil Saka, Yunanlı konuklarını ağırladı

Yunanistan'ın Midilli (Lesvos) Adası Ticaret Odası Başkan vekili Mirsinias Evengelos başkanlığında Molivos Turizm Derneği Başkanı Nikos Molvalis ve Midilli (Lesvos) Belediyesi yetkililerin yer aldığı heyet Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka'yı ziyaret et

Yunanistan’ın Midilli (Lesvos) Adası Ticaret Odası Başkan vekili Mirsinias Evengelos başkanlığında Molivos Turizm Derneği Başkanı Nikos Molvalis ve Midilli (Lesvos) Belediyesi yetkililerin yer aldığı heyet Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’yı ziyaret etti.
Ziyarette karşılıklı komşuluk ilişkilerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkilerinde geliştirilmesi yönünde karşılıklı adımlar atılması gerektiği görüşü paylaşıldı.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, denize sınırı olan iki komşu kentin sosyal ve kültürel anlamda birine çok yakın olduğunu belirterek, bu yakınlığın ticaret ve iş ilişkileri anlamında ekonomik olarak da geliştirilmesinin karşılıklı yarar sağlayacağını ifade etti.
Gümrük Kapıların çok önem arz ettiğini vurgulayan Başkan Saka, “Edremit ilçemizde aktif olmayan Deniz Hudut Kapımızın yeniden işlerlik kazanması için atılması gereken adımları hızla atmaya çalışıyoruz. Kısa süre içerisinde gerekli çalışmaları tamamlayarak ilçemizin dünyaya açılacak kapısı olan Gümrük Kapısı’nın hizmete girmesini hedefliyoruz” dedi.
Midilli Adası Ticaret Odası Başkan Vekili Mirsinias Evengelos, “Aynı havayı soluyor, aynı denizi kullanıyor, aynı iklimi yaşıyoruz. Bizler aslında birbirimize çok yakınız. Bu yakınlığı gerçek hale getirebilmek için karşılıklı adımlar atacağımıza inanıyorum. Karşılıklı ticaret yaparak bu ilişkileri geliştireceğimize inanıyorum” diyerek iki komşu kentin ekonomik, ticari ve kültürel ilişkilerinin geliştirilmesini istedi.
Yunanistan’ın Midilli Adası Ticaret Odası Başkan vekili Mirsinias Evengelos başkanlığındaki bir heyet ziyaretinde CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça’da hazır bulundu.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı