Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kamu-Sen Başkanı, adaletin tecelli edeceğine inandığını açıkladı

Kamu-Sen Başkanı, adaletin tecelli edeceğine inandığını açıkladı

Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Yılmaz Kuran, kamudan ihraç edilen memurlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bu zamana kadar 70 bin memurun görevden alındığına dikkat çeken Kuran, bu işlemlerin Anayasa´ya, 657 Sayılı Devlet Memurları Yasası´na ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi´ne aykırı olduğunu söyledi.
Kuran, OHAL kapsamında görevden alınan memurlarla ilgili açıklama yaptı.
Kamu çalışanlarının, yargılanmadan, disiplin soruşturulması yapılmadan ve savunma hakkı verilmeden memuriyetten çıkartılmasını kabul edilemez olduğunu belirten Kuran, ?Memuriyetten çıkartılan tüm kamu çalışanları, yargılanmadan, disiplin soruşturması yapılmadan yanı 657 Sayılı Devlet memurları Yasasının 125.maddesini gereğini yerine getirmeden bu insanlara savunma hakkı verilmeden kapı dışarı edilmelerini kabul etmemiz söz konusu bile değildir. Sorgusuz-sualsiz, ekmeklerinin ve onurlarının ellerinden alınmalarına gönlümüz asla razı değildir. Hukuk dilinde ve halkımız arasında bunun adına "Yargısız infazdır? denir. Bunun sonucunda On binlerce yuvaya ateş düşmüştür. Allah kimsenin başına böyle olayı vermesin. İnsanlar sadece işlerini, geleceklerini, çocuklarının hayal ve ideallerini kaybetmekle kalmadı, aynı zamanda ?vatan haini? yaftasına vurularak toplum içersinde aşağılanmaya, onursuzlaştırılmaya maruz kalarak, büyük bir şok yaşadılar? dedi.
İnsanların araştırılmadan, soruşturulmadan ?hain? olarak yaftalanmasının doğru olmadığını kaydeden Kuran, ?Vatansever bir insan için toplumda ?hain? damgasıyla anılmak, çok büyük bir imtihandır. Hele hele vatana canını verecek kadar iman ve idrak sahibi yürekler için. Bir hukuk devleti olduğu Anayasamızda açıkça yer alan ülkemizde, bu sorgusuz sualsiz yapılan infaz asla kabul edilebilir bir işlem değildir. İnsanlarımız bunu asla hak etmediği. Kendini savunma imkânı dahi verilmeyen, eli silah değil kalem tutan kamu çalışanı memurlarımıza reva görülen bu işlemi kabul etmemiz ve kabullenmemiz mümkün değildir. Hiç bir vicdan sahibi kişi, insanların savunma hakkını kullanmadan mahkum edilmesini kabul edemez.? dedi.
15 Temmuz askeri darbe girişimini gerçekleştirilenlerin yargılanması gerektiğini vurgulayan Kuran, ?Elbette Silahlı kuvvetler, yargı ve emniyet içinde bulunup, görevini kötüye kullananların; suçu sabit olarak tespit edilenlerin cezalarını sonuna kadar çekmesi hepimizin arzusu, isteği ve hukukun gereğidir. Özellikle altını çiziyoruz; 15 Temmuz ihanetinin içinde olanların, bu ihanete aleni destek verenlerin, ister ellerinde silah olsun, isterse olmasın sadece işten atılmaları ile yetinilmemelidir. Yaptıkları ihanetin ve akıttıkları masum kanının hesabı mutlaka sorulmalıdır. Ancak bu kirli ihanetin direk veya en direk olarak içinde yer almayan, yani dışında kalan en az binlerce devlet memurunun haksızlığa uğradığını ve mağdur edildiğini düşünüyoruz. Nedeni ise, bugün ki iktidarın yaptığı hiçte hukuki olmayan düzenlemeler ve FETÖ Terör Örgütü ile mücadele ediyoruz diyerek, 17 -25 Aralık 2013 tarihini milat saymasıdır. Bilindiği gibi; 25 Aralık 2013´ten -15 Temmuz 2016 tarihine kadar, yani ihanetin gerçekleştiği güne kadar FETÖ terör örgütü denilen hain yapının okulları, yurtları, dershaneleri, üniversiteleri, basın yayın organları, bankaları, holdingleri ve sendikaları açıktı. Bu süreçte, yasaların izni ile faaliyetini sürdüren bu kurumlarla ?ilintisi var? diye insanlar, yargısız infaza tabii tutulamaz? dedi.
FETÖ Terör örgütü ile hiç bir ilişkisi olmayan binlerce devlet memurunun mağdur edildiğini dile getiren Kuran, ?Türkiye Kamu-Sen olarak, her zaman olduğu gibi mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz, yani hakkı tutup kaldırmaya devam edeceğiz. Haksızlıkların önlenmesi için çabamızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Suç varsa, mutlaka cezası da olmalıdır. Ancak asla kurunun yanında yaş yakılmamalıdır, adaletin dışına çıkılmamalıdır. Adaletin dışına çıkan her uygulama zalimliktir. İnsanlara yapılabilecek en büyük zulümdür. Bir şairin dediği gibi ?Ne zulme sessiz kalırız, ne de zalimi alkışlarız´ Zalimlerin zulmüne bugüne kadar olduğu gibi, bu günden sonra da karşı durmaya devam edeceğiz. Bizim inancımızda ve töremizde mağdura sırtımızı dönmek asla yoktur. Hele hele iktidar korkusuyla üyelerini yüz üstü bırakmak bizim kitabımızda hiçbir zaman yazmamıştır bundan böylede asla yazmayacaktır. Biz adaleti, hakkı ve hukuku kendimiz için istediğimiz gibi, tüm kamu çalışanlarımız ve milletimiz içinde isteyen gerçek İman sahibi vatanseverleriz kimseleriz. Allah´ın adaleti eninde sonunda tecelli eder.? diyerek sözlerine ekledi. Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli