Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hocaoğlu:

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hocaoğlu:

Yaz aylarında Erdek Devlet Hastanesi'ne doktor takviyesi yapacağız”

Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Hasan Hocaoğlu, Bandırma Devlet Hastanesi'ni, güçlendirilmiş bölge hastanesi” durumuna dönüştürmek istediklerini açıkladı. Bandırma Devlet Hastanesi'nin gerek doktor kadrosu, gerekse tıbbi cihaz açısından her geçen gün güçlendirildiğine dikkati çeken Hocaoğlu, Bandırma Devlet Hastanesi'ne, geçtiğimiz günlerde ikinci kardiyoloji uzmanı, acil tıp uzmanı ve plastik cerrahi uzmanı da geldi. Hastanemizde boş yatak yok. Ameliyathaneler ful çalışıyor. Kısa sürede bu hastanemiz için ek bina gereksiniminin doğacağını tahmin ediyorum” dedi. Yaklaşan yaz döneminde, Erdek ve adaların nüfusunun da artmasına paralel şekilde Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi'nin polikliniklerinde görev yapacak doktorların sayısının da artıracaklarını belirten Hocaoğlu, şunları söyledi:
Öncelikli hedefimiz, hastala rımıza güler yüzlü hizmettir. Sağlık Bakanlığı değerlendirmelerine göre, Balıkesir ilindeki kamu hastaneleri, güler yüzlü hizmet açısından üst sıralarda yer alıyor. Bu da sevindiricidir. Bunun yanı sıra hastanelerimizdeki kaliteyi artırmak amacıyla yoğun çaba harcıyoruz.”
Vatandaşların, çok basit rahatsızlıklar nedeniyle hastanelerin acil servislerini işgal etmemesi gerektiğine dikkati çeken Hocaoğlu, Hastanelerimize başvuran her 5 hastadan biri, acil servise geliyor. Tabii, bu durum yalnız Balıkesir'deki hastanelere özgü bir olay değil, ülkemizdeki bini aşkın kamu hastanesinde de durum aynı” diye konuştu. Hocaoğlu, ayrıca Türk insanının, gereksiz antibiyotik kullanımı nedeniyle bağışıklık sistemini çökerttiğini de sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli