Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kamyonlar Kırıyor, Belediye Onarıyor

Kamyonlar Kırıyor, Belediye Onarıyor

Bandırma İlçesi´nde granit parke taşlarıyla kaplı Cumhuriyet Meydanı´ndaki parkelere servis araçları büyük zarar veriyor.

Bandırma İlçesi´nde granit parke taşlarıyla kaplı Cumhuriyet Meydanı´ndaki parkelere servis araçları büyük zarar veriyor.
Çin granit parke taşlarıyla kaplı Türkiye´nin en büyük meydanlarından biri olan Bandırma Cumhuriyet Meydanı zeminine döşenen granit parke taşları kamyonlara dayanmıyor. 2004 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde Bandırma Belediye Başkanlığı´nı kazanan AK Parti´li Cemal Öztaylan´ın belediye başkanlığı sırasında büyük masraf ve emekler sonunda granit parke taşlarıyla döşenen Cumhuriyet Meydanı, servis araçlarının her sabah gelişigüzel dolaşmaları nedeniyle giderek tahrip olmaya başladı.
Servis araçları yüzünden kırılan granit parke taşları gezinti alanında yürüyen vatandaşların ayaklarına takılıp düşme tehlikesi baş gösterince, belediye tamir ekipleri, kamyonet ve kamyonların kırıp tahrip ettikleri granit parke taşlarını 1 haftadan bu yana tamir etmeye başladı.
Cumhuriyet Meydanı´nı kamyon ve kamyonetlerin gezinti yeri olmadığını dile getiren vatandaşlar, servis araçlarının dağıtacakları tütün, alkol ve içecek vs. ürünlerin dağıtımının kendilerine izin verilen saatte Bandırma Ortaokulu tarafından girip müsait yerde araçlarını park ettikten sonra el arabalarıyla servis etmeleri gerektiğini belirterek, ?Yoksa her sabah adeta gezintiye çıkar gibi Cumhuriyet Meydanı´nda dolaşan servis araçları granit parke taşlarına zarar vermeyi sürdüreceklerdir.? diye konuştular.
Haber: Erdem Özcan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli