Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Kan bağışına ilgi büyük

Kan bağışına ilgi büyük

Balıkesir Kızılay Kan Merkezi tarafından il genelinde düzenlediği, kan bağışlama kampanyasına Erdekten büyük destek gören, Balıkesir Kızılay Kan Merkezi mobil aracı üçüncü kez ilçemizde.

Türk Kızılay`ına bağlı, Balıkesir Kızılay Kan Merkezi ilçeye kan toplamaya geldi.
Balıkesir Kızılay Kan Merkezi tarafından il genelinde düzenlediği, kan bağışlama kampanyasına Erdek`ten büyük destek gören, Balıkesir Kızılay Kan Merkezi mobil aracı üçüncü kez ilçemizde.
Son 3 ay içinde iki kez ilçeye mobil kan toplama aracı ile gelen Balıkesir Kızılay Kan Toplama mobil aracı görevlileri, kan toplamak için TIR`ı Cumhuriyet Meydanı`na park etti.
Kan veren vatandaşların ortak görüşü, "Bir ünite kan bir hayat kurtarıyor. İnsan sağlığı çok önemli, kan ver sağlıklı ol, hayat kurtar. Kızılay kurumunun kan toplama kampanyasını canı gönülden destekliyoruz" şeklindeydi.
Kızılay Kan Bağışı Kampanyası kan alma ekibinde görev yapanlar, " Kan vermek sağlıklı bir iştir. Her 3 ayda bir mutlaka kan verilmelidir.18- 65 yaş arası önemli bir sağlık problemi bulunmayan, vücut ağırlığı 50 kilogramın üzerinde olan kan bağışçısı olabilme özelliklerine dikkat ediyoruz. Alınan miktardaki kan sağlık için herhangi bir risk oluşturmuyor. Yaz sezonunun devam ettiği bu günlerde tatilini Erdek`te geçiren tatilciler ile Erdek halkı kampanyamıza yoğun ilgi gösteriyor. Kan bağışı kampanyasına katılan gönüllü vatandaşlara Kızılay adına teşekkür edi-yoruz. Kan vermek can kurtarmaktır " şeklinde konuştu.
Balıkesir Kızılay Kan merkezi görevlileri Pazartesi ve Salı günleri kaldıkları ilçede, toplam 60 ünite kan toplayıp, Çarşamba günü Ramazan Ayının başlaması nedeniyle Salı günü gecesi Balıkesir`e gitmek üzere ilçeden ayrıldı.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli