Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Kanava´da oturmak suç mudur?

Kanava´da oturmak  suç mudur?

Gün boyu, soluk soluğa, nefes nefese gelirler. Ter içindedirler. Onca yolu yürümüşlerdir. Çaresiz ve de mecbur!

Gün boyu, soluk soluğa, nefes nefese gelirler. Ter içindedirler. Onca yolu yürümüşlerdir. Çaresiz ve de mecbur!
Yaşlı, genç, öğrenci, hasta, çocuklu, özürlü ve de bu yörenin insanlarıdırlar. Taşıtı olan ve de arabasına ?buyur? eden bir tanıdığına rastlamaları o an için büyük bir şanstır, onlar için.
Hastanede, markette, pazarda, bankada, belediyede işleri olacak, telefon, su, elektrik parası ödeyecek, ilaç yazdıracak, ya da kent içinde bir arkadaşını görmek isteyecek, belki de çay bahçesinde bir soluklanacak, dinlenecek, çay içmek isteyecektir. (Neden olmasın?)
Öğrenci, liseye, dershaneye, Halk Eğitim´e gidecektir. Okul, yalnız o, tepedeki okul değildir ki!
Aa! Evet! Bazı okulların servisleri vardır. Olsun! Ama her çocuğun servis lüksü de yoktur!
Sabahın erken saatlerinde yollardadır, çocuklar. Anneleri önlerinde, çocuk arabaları yokuş yukarı, soluk soluğadır.
Ve bu yörede oturanların çoğu yaşlı, emeklidir. Kimileri asansörlü, kaloriferli diye sessiz ve doğa içinde huzur bulmak için gelmişlerdir. Üstelik herkes memnundur, mekânlarından. Ama her fırsatta yakındıkları, ?YOL? sorunudur.
Bu bölgeye de ?şehir servisi? konulamaz mı?
İstekleri doğaldır ama umutsuzdurlar.
Geçenlerde yolu düşmüştür, belediyenin ?Beyaz Masa?sına. Elemanlara bu durumu anlatmıştır. Önerilerini dinlemiştir. Aldığı cevap, ?Büyükşehir karışıyor? olmuştur. ?Önce, bireysel dilekçe yazılacak, Ulaştırma Bakanlığı´na ?bireysel(!)? faks çekilecek, özel ad ve adresler belirtilecek, çoğunluk olursa belki(!)? denilmiştir.
Peki, burada ?Beyaz Masa?nın görevi nedir? Doğalgaz için açılan imza kampanyası gibi bir çalışma yapılamaz mı?(Çünkü, toplu imzalar kabul edilmiyormuş!)
Bu gibi durumlarda muhtarın görevi nedir? Mahalle ve semtinin sorunlarını bilmek ve takip etmek değil midir?
Belediyenin görevi nedir?
Kanava bölgesi de her gün büyüyüp gelişen bir semttir. Yaşlısı, öğrencisi, genci, çalışanı, özürlüsü, hastasıyla bu insanlara da ?Çuğra?, ?Kızaran Dere?, ?Yüz Evler? yörelerine tahsis edildiği gibi Zeytinli Mahallesi´ni de içine alan bir taşıt servisi konulamaz mı? ?Turgut Özal Bulvarı?, okul yokuşu, ara sokakları dahil duraklar oluşturulması neden olmasın?
Bu semtte oturan çoğunluğun arabası varmış! Olmayanlar ne yapacak? Taksi tutsun! Ekmek bulamayan, pasta yesin!
Kışta kıyamette, bir işi için şehre gidecek olanın, bir komşusuna, ?Aman, ne olur beni de bırakıver? diye yalvarması uygun mudur? Ve de kaç kez bu ricada bulunulur?
Kanava´da oturmak suç mudur?
Bu insanlar isteklerini duyuramıyorsa, istemediklerinden değil, karşılarında sorunlarıyla ilgilenecek bir yetkili makam bulamadıklarından umutsuzluğa kapılmaktadırlar.
Duyurumuzdur.
Kanava Zeytinli Mahallesi, Büyükşehir´den, Ulaştırma Bakanlığı´ndan ÇEVRE SERVİSİ İSTEMEKTEDİR. Hem de acele! Çünkü, bu yörede yaşayanların buna her mevsim ihtiyaçları vardır.



Anahtar Kelimeler: Kanava oturmak mudur
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli