Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kangrene dönüşen Kastri sorunu Uğur´a taşındı

Kangrene dönüşen Kastri sorunu Uğur´a taşındı

AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´u makamında ziyaret etti.

AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´u makamında ziyaret etti.
Ziyarette, Erdek´te yapımı devam eden yatırımlar ile gerçekleştirilmesi planlanan projeler görüşüldü.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A Edip Uğur´a gerçekleştirdiği ziyaret sonrası görüşülen konular hakkında gazetemize bilgi veren AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde ilçe ve bağlı mahallelerde halen yapımı devam eden yatırımları görüştükten sonra, ilçemize kazandırılması planlanan projeleri Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´la paylaştıklarını söyledi.
Devam eden yatırımları yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak için Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur´u, Erdek´e davet ettiklerini belirten Sever, Uğur´un yoğun programına rağmen kendilerini kırmayarak önümüzdeki hafta uygun bir günde ilçede olacağının sözünü aldıklarını ifade etti.
Sever: ?Büyükşehir Belediye Başkanımız Kastri Bölgesinde bizzat inceleme yapacak?
Erdek Kastri Bölgesinde uygulanan 1/5000 ölçekli imar planının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nde onay öncesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur´un bölgeyi bizzat yerinde görmek istediğini bildiren Sever, ?Erdek´in her alanda önünü açacak olan büyük yatırım projelerinin merkezi olmaya aday bölgemizi, ilçemize ve halkımıza kazandırmak adına Kastri sorununu çözecek kararlar almak adına Büyükşehir Belediye Başkanımız önce Kastri Bölgesinde incelemelerde bulunacak, ardından Erdek Garajı içinde yapımı yıllar önce durdurulan akaryakıt istasyonunun son durumunu inceledikten sonra Ocaklar Mahallesi´ne gidecek.? diye konuştu.
Uğur´un, Erdek-Ocaklar Ma-hallesinde yapımı devam eden BASKİ yeraltı kanalizasyon, yağmur suyu ve temiz su hattı yapım işlerini yerinde inceleyeceğini kaydeden Sever, aynı mahallede yapılacak olan kuran kursu binası inşaatında da incelemelerde bulunacağını açıkladı.
İlk etapta yapılması planlanan 4 kilometrelik Erdek-Ocaklar Çevreyolu yapımı öncesi Karayolları Bursa Bölge Müdürlüğü tarafından işaretleme işlemlerine başlandığının Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur´a aktarıldığını vurgulayan Sever, çevre yolu güzergahının imar planına işlenerek ardından istimlak işlemlerine geçilip 2016 bütçesinde gerekli ödeneğin ayrılıp, 2017 yılında da yolun hizmete açılması için Uğur´dan gerekli destek ve yardım talebinde bulunulduğunu dile getirdi.
Haber : Mehmet Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli