Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Kanser hastalarına ilaç gibi karar

Kanser hastalarına ilaç gibi karar

Erdek İlçesi kırsal Çeltikçi Mahallesi´nde yaşayan bir kanser hastasının kullanması gereken, SGK´nın "ödenecek ilaçlar" listesinde olmayan ilacın bedelinin ödenmesi için mahkeme kararı çıktı.

Erdek İlçesi kırsal Çeltikçi Mahallesi´nde yaşayan bir kanser hastasının kullanması gereken, SGK´nın "ödenecek ilaçlar" listesinde olmayan ilacın bedelinin ödenmesi için mahkeme kararı çıktı.
Akciğer kanseri olan hasta için verdiği hukuk mücadelesini 1 gün içinden sonuçlandıran Av. Güllü Cicigül ve Av. Ramazan Oğuz Öztürk, mahkemeden çıkan kararın tüm kanser hastaları için umut olabileceğini söyledi.
Av. Güllü Cicigül ile Av. Ramazan Oğuz Öztürk, kanser hastalarına umut olacak, onlara yol gösterecek bir mahkeme kararını basınla paylaştı.
Bandırma ilçesinde avukatlık görevini yürüttüklerini belirten her Avukat Cicigül ve Öztürk, basına gönderdikleri yazılı açıklamada şu bilgilere yer verdi:
?Erdek İlçesi kırsal Çeltikçi Mahallesi´nde yaşayan müvekkilimize, 16 Temmuz 2020 tarihinde Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Radyasyon Onkoloji biriminde akciğer evre 4 skuamöz hücreli ca (akciğer kanseri) tanısı koyulmuştur. Kemoterapi dahil tüm tedaviler uygulanmış olmasına rağmen müvekkilin hastalığı ilerlemeye devam etmiştir. Son çare olarak uzman doktor tarafından, muadili bir ilaç bulunmadığı belirtilerek Nivolumab etken maddeli ilacın tedavisinde kullanılması tavsiye edilmiştir. Uzman doktor raporuna, işbu ilaç hastanın tedavisi için son çare olup ilaç kullanılamadığı takdirde müvekkil ölüm riski ile karşı karşıya kalacaktır. Ancak müvekkil ve ailesi tarafından hastane ve SGK ile yapılan görüşmeler sonucu işbu ilacın SGK tarafından karşılanmayacağı cevabı alınmıştır. Uzman doktor raporuna göre ilaç 6 ay boyunca 14 günde bir doz uygulanması gerekmekte olup tek doz fiyatı şuan için 13.850,00 liradır. Müvekkil ve ailesinin bu yüklü maliyetin altından kalkması mümkün değildir. Müvekkil durumu tarafımıza anlatmış olup, tarafımızca derhal 20 Nisan 2021 tarihinde SGK İzmir Kemeraltı Sağlık Sosyal İl Müdürlüğü´nden ilacın karşılanması talep edilmişse de, SGK´nın 6 Mayıs 2021 tarihli cevabi müvekkilin tedavisi için işbu ilacın kurumca karşılanamayacağına yer vermiştir.

İşbu cevap yazısına istinaden, tarafımızca Erdek Asliye Hukuk Mahkemesi´nin 2021/139 E. Sayılı dosyası kapsamında 20 Mayıs 2021 tarihinde kurum kararının iptali için dava açılmış ve tedbiren dava sonuçlanıncaya kadar da ilacın ve tedavi masraflarının SGK tarafından karşılanması talep edilmiştir. Erdek Asliye Hukuk Mahkemesi de hassasiyetle aynı gün tedbiren ilaç bedelinin SGK tarafından karşılanmasına dair tedbir kararı vermiştir ve müvekkilimiz bu karar doğrultusunda da SGK tarafından karşılanan ilaçları ile tedavisine başlamıştır.?
Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı