Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Kantinciler gıda güvenirliği ve hijyen konusunda bilgilendirildi

Kantinciler gıda güvenirliği ve hijyen konusunda bilgilendirildi

Erdek merkez ve bağlı mahallelerde faaliyet gösteren okul kantinlerine yönelik Hijyen ve Gıda Güvenilirliği konulu eğitim düzenlendi.

Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından Erdek Öğretmenevi Toplantı Salonunda verilen eğitime, ilçemizdeki okul kantinleri işletmeci ve personeli katıldı.
Eğitim veren Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personeli, çocukların sağlıklı ve güvenli bir biçimde eğitim öğretim hayatlarına devam edebilmeleri için çalıştıklarını açıkladı.
Üzerlerinde büyük bir sorumluluk olduğuna işaret eden Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personeli, verdikleri eğitimde şunları kaydetti: ?Bizim için her şeyden önemlisi çocuklarımızın sağlıklı olmaları ve doğru beslenmelerini sağlaya-bilmek. Tükettiğimiz gıdalar önemli. Ne yiyorsak o´yuz. Hem fiziki hem ruhsal sağlığımıza etkisi var. O nedenle kantinciler olarak hassasiyet göstererek gıda satışı yapalım. En büyük insan hakkı ihlali gıdada yapılıyor. 

Ne ürettiğimizi ve ne sunduğumuzu bilmek durumundayız. Sağlıksız ürünleri tüketiciye sunmak büyük bir vebal olup bunu düşünerek hareket etmeliyiz. Duyarlı ve sorumluluk sahibi olalım. Çocuklarımıza sağlıklı beslenme bilincini küçük yaşlarda vermeliyiz. Sağlıklı bireyler yetiştirmeliyiz. Onlar bizim geleceğimiz. Yaşama hakkının korunması için temiz ve sağlıklı gıda tüketmemiz lazım. Avrupa Birliği sürecinde önemli mesafeler kat ettik. Ama daha mesafe var. Alt yapımızı güçlendirmeliyiz"
Kantin işletmecilerine verilen eğitim, mikroorganizmaların bulaşma yolları, gıda kaynaklı hastalıklar, gıda zehirlenmeleri ve belirtileri, okul kantinlerine dair özel hijyen yönetmeliği, personel hijyeni, işletme hijyeni alt ve ekipman hijyeni ile gıda hazırlamada dikkat edilecek hususlarla ilgili detaylı bilgilerin verilmesi ile sona erdi. Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı